fbpx

Trail Running – een beleving

Even een korte tussenstand,… trailrunning de afgelopen dagen…. niks gedaan,.. tenminste, geen avonturen over de paden in de natuur voor mij. Ik zit nu op mijn 5e dag van mijn antibioticakuur,… want mijn luchtwegen gingen met de dag dichter zitten. Dat is lastig maar ook dat heeft weer voordelen,… ja, dan maar ideeën uitwerken en nadenken over de leuke nieuwe dingen die gaan gebeuren. Trailrunning is overal, tenminste, zo ervaar ik het regelmatig. Dit weekend ben ik op nieuwe plaatsen geweest en zodra ik een paadje de natuur in zag vertrekken zag ik mezelf al lopen, een soort van fictieve beleving. Herkenbaar voor velen denk ik. Met Marek en Maarten nieuwe plannen gemaakt en ja,… we gaan met team trailrunning naar Frankrijk. Gezamenlijk een mooie 120km Ultra-Trail lopen in een voor ons onbekend gebied. Natuurlijk binnenkort alles hierover op de site, want er zijn vele andere afstanden en we gaan het liefst met een gezellige groep een lang weekend daar naartoe. Het is heerlijk om ergens naar uit te kunnen zien. Lange doelen, en korte doelen. Maar, het is soms lastig plannen…. Nu heb ik er wel eentje voor de hele korte termijn…

As. zaterdag ga ik richting de Voerstreek. Toch weer die geweldige Bear Trail (57km)lopen. De kuur duurt nog 5 dagen dus, dan kan precies…. Klink misschien een beetje raar maar het is niet nieuw voor me. In het verleden heb ik vaker de keus moeten maken. Is het verstandig of onverstandig. Tja,… voor mij is het een manier om verder te komen. Iets af te sluiten of misschien sterker eruit willen komen. Het wordt een tocht naar mogelijkheden en ik weet wat me te wachten staat… Mijn 3e Bear Trail wordt weer een andere…
Wat kan dat kan en wat niet meer gaat ging tot dat moment wel…. Ik zal wel zien.

Energie opdoen

Ik weet niet hoe het met anderen zit maar ik kan wel stellen dat deelnames aan trails me energie geven. Soms sta ik met het snot voor de ogen bij de start om vervolgens 5 uur later met een smile over de finish te komen. Gek is dat, maar in mijn geval wel waar. Het is net alsof er onder het lopen van alles weggewerkt wordt en plaats maakt voor meer rust en ruimte. En in die gemoedstoestand zit ik graag, een soort van beleving. En, als ik in een positieve flow zit heb ik niet echt de wil om gekke dingen te forseren. Geen snelle tijden, wel genieten en kijken wat de trail me brengt. De zware momenten ervaren en een manier zoeken om weer terug te komen in de positieve flow.

Ach, het idee dat ik zaterdag met vrienden zo’n 5-6 uur kan genieten van de natuur is een fijne…. Het beweegt me nu al om ergens deze week nog 1 of 2x in de avond er op uit te gaan. Ontspannen over de paden.

Soms kunnen gedachten motiverend werken…. en het helpt als je die gedachten een beetje kan sturen.

Tot de volgende keer,…

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?