fbpx

Trail by the Sea 2012: Mooi, Zwaar en.. Geweldig!

De eerste editie van de trail by the sea ging van start op zondag 26 februari. De verzamelplaats was Strandpark “De Zeeuwse Kust”, een op een mooie plek gelegen camping op 500 meter van het strand. Dus, genoeg parkeergelegenheid en accommodatie. Het moet gezegd worden, alles was tot in de puntjes verzorgd. Je werd het terrein opgeleid, kreeg een parkeerplaats, en werd verteld waar je de nummers op kon halen. “Eerst je nummer, dan kun je hier je T-shirt op komen halen”, werd me uitgelegd. Ik had natuurlijk de verkeerde afhaalbalie te pakken… Waarop ze vervolgde “Ja, even om de open haard heen lopen en daar wordt je geholpen”. Goed, dit is nieuw voor mij. Ik heb genoten van het ‘In de watten gelegd worden’, begrijp me niet verkeerd….. Maar ga als nieuwe trailrunner niet verwachten dat iedere trail zo ruim opgezet is.

Een ruime horecafaciliteit met een gezellige open haard, vele toiletten, veel horecapersoneel, na afloop een medaille, ruime warme douches, heerlijke stampotten (zuur-, boeren- of wortelenstamp) ja, met rookworst, spek of gebraden worst, een heuse massageafdeling boven, en een uitgebreide prijsuitreiking. Ik was op zondag en ben nog steeds aardig onder de indruk.

De trail

Zo rond 10:00u. begon het drukker te worden. Het was een weerzien van bekende trailrunners. We blijven elkaar tegenkomen op de evenementen. De koffie was heerlijk, omgekleed en de tas weggezet in de auto, ik ben er klaar voor… . Rond 10:45u. werden we allemaal verwacht buiten voor een gezamenlijk vertrek naar het strand, waar de start zou plaatsvinden.

Richting start - Trail by the Sea 2012 Start Trail by the Sea - 2012

Een bijzondere start voor mij, niet eerder ben ik met een groep 500 meter verplaatst voor de start. Ok, nog wat foto’s van elkaar… even bijkletsen en daar ging het 5, 4, 3, 2, 1, … en weg waren we. Een brede sliert van mensen die steeds smaller werd. Met aan kop de snelle runners en daarachter de rest, maar …. allemaal door het zware mulle zand van het strand van Renesse. Op naar de komende 35km…

Trailrunning Nederland - Trail by the Sea 2012

Een bijzonder parcours

Na zo’n 4 kilometer strand voor het eerst de duinen in. Wat is de natuur hier geweldig. Het parcours ging over mooie paden. Vele zware paden, veel mul zand en toch regelmatig wat klimmetjes maakte het parcours best zwaar. Geen zonnetje, niet veel wind….  een mooie dag om te lopen.

Route - Trail by the Sea 2012 - Trailrunning Nederland

De tocht door de duinen was voor mij het pittigste gedeelte van het parcours. Dacht je op het strand het zand gehad te hebben, bleken de paen door de duinen ook van mul zand te zijn. Geeft niks, bijzonder om eens te lopen en ja, ook geweldige foto’s kunnen maken.

Parcours - Trail by the Sea 2012 - Trailrunning Nederland  Parcours - Trail by the Sea 2012 - Trailrunning Nederland

Het bos volgde…

Na de stukken zand, zo begin 2e helft van het parcours, begon het bos. We gingen regelmatig omhoog, langs geweldige vennetjes, dwars door enkele mooie stukken natuur. Een redelijk zwaar gedeelte, maar wat minder zand en betere paden. Via Burg Haamstede door het Grada bos weer terug richting Renesse. Op het laatst wat langere stukken, afgewisseld met asfalt, via de Zeeuwse Stromen en het strand weer terug naar de camping. Daar was de finish… Op het laatst ontspannen met Henri de laatste 12 kilometer gelopen. Alweer samen een trail gelopen. Naast verschillende trails in de Ardennen nu ook in Renesse. Over 2 weken weer samen aan de start bij de 2e nieuwe trail van Nederland, De Salland Trail (50km) in Nijverdal. We waren nog fris genoeg de laatste kilometer om onder het lopen elkaar te fotograferen, dus… helemaal goed.

Henrie Drenthel - Trailrunning Nederland Chris van Beem - Trailrunning Nederland

Rond de 3 uur en 50min kwamen we binnen. Ontspannen, vol verhalen en zeker toe aan een lekkere warme douche. Na een heerlijke douche aan de stamppot en wat drinken. De verhalen uitwisselen van de vele bekende trailrunners en vrienden. De stemming was over het algemeen hetzelfde. Een mooie nieuwe trail die zwaar te noemen valt. Veel zand en wat is de omgeving van dit gedeelte Schouwen-Duiveland mooi.

Conclusie

Trail by the Sea, een bijzonder trail die vele zware zandpaden in het parcours heeft. Ongeveer 300 hoogtemeters en prachtige stukken natuur. De start en finish locatie is perfect. Zeer goed geregeld. Een tip voor de volgende keer zijn de verzorgingsposten. De eerste twee hadden alleen water en bij de laatste wat meer in de vorm van sportdrank, bananen en sinaasappels. Wat gevarieerder en uitgebreider aanbod zou het nog completer maken. Wat meer zout en zoetigheid, ik maak er tijdens een trail dankbaar gebruik van… maar goed, dat ben ik.

Trail by the Sea, een dikke compliment voor de organisatie met vrijwilligers… We hebben er een prachtig nieuw evenement bij…. voor de genietende trailrunner absoluut een evenement om eens aan deel te nemen…

Tot de volgende keer

Chris
chris@trail-running.nl

>> Ga naar het fotoboek: Trail by the Sea 2012

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?