fbpx

Onze visie: De vrijheid in trailrunning

Met trailrunning zit ik in de beleving… ‘mijn ervaringen, mijn manier’… Het beoefenen van de sport geeft me het gevoel van vrijheid. Met diezelfde vrijheid schrijf ik hierover,… ‘mijn ervaringen, mijn manier’… Dat is ook de insteek van informatie delen. Constant zijn we met TRAILRUNNING op zoek naar de beleving van andere trailrunners en delen dit dan onder de vele volgers. Persoonlijk vind ik het mooi dat we verschillend zijn, verschillende mensen zorgen voor evenzo verschillende manieren in beleving. 

In mijn jaren als trailrunner heb ik de sport met veel passie beoefend en ben ik doorgegaan in mijn speurtocht naar mijn eigen meest optimale variant… Trainen naar de mogelijkheden op een manier die bij mij past. Met veel bewondering heb ik gekeken hoe andere trailrunners invulling gaven aan de sport. Ik zag duidelijke verschillen in voorbereidingen, de vorm van trainingen, het verschil in snelheid, de enorme verschillen in afstanden en de vaak persoonlijke manier waarop de trailrunners uiteindelijk over de finish wisten te geraken…. Zonder enige veroordeling ben ik geïnteresseerd in waarom iemand gekozen heeft voor zijn manier. Ik veroordeel een gemotiveerde manier niet, ik kijk naar het resultaat wat vervolgens bereikt wordt. En, als het resultaat matched met het doel dan ben je intens gelukkig en tevreden. Maar als het doel niet gehaald wordt, dan volgt een ander plan om het opnieuw te proberen…

Van anderen kun je leren, dat weet ik dus uit ervaring…. Want, door goed om me heen te kijken, te luisteren naar anderen, door keuzes te maken van wat bij mij past heb ik mijn voorbereidingen afgestemd naar mogelijkheden en ben ik als een tevreden trailrunner over de finish bij de UTMB gekomen.

Er zijn vele specialisten die trailrunners kunnen begeleiden naar gekozen doelen, die met een goed advies geweldige knappe prestaties weten te realiseren. In 1 woord geweldig en dat juich ik toe…. immers,.. dat is een manier en voor velen een goede keuze…
Dan zijn er ook anderen, waaronder mezelf, die ook vele specialisten spreken en adviezen afwegen en toepassen naar behoefte… Vervolgens maken ze een keuze om zelf de voorbereiding samen te stellen…. In 1 woord opnieuw geweldig!

Met informatie kun je doen wat je wilt…. Ik heb er voor gekozen om te delen wat ik ervaar en probeer anderen mee te nemen in mijn beleving. Daarbij sta ik open voor alle vormen van informatie die te maken heeft met deze geweldige sport trailrunning.

Geen verwijt naar een ander,… zolang een ander zijn doelen kan realiseren op zijn manier is er maar 1 ding dat telt en dat is wat mij betreft zijn eigen beleving…. want uiteindelijk zullen we allemaal zelf onze uitdagingen bij het trailrunnen moeten volbrengen.

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?