fbpx

Trailrunning – mijn DOEN factor.

Zo zal het wel met veel andere dingen zijn, maar zeker met trailrunning zit er bij mij een grote ‘DOEN’-factor bij. Mijn mooiste momenten zijn ontstaan doordat er een flinke dosis van DOEN eraan vooraf ging. Bij trailrunning was het altijd een soort van; ‘eerst inschrijven en daarna maar eens kijken hoe ik de weg er naar toe ging voorbereiden.’

Als ik zo om me heen kijk en luister hoor ik bij vele andere trailrunners hetzelfde. Velen onder ons zijn constant op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bij het uiteindelijke besluit van DIT WIL IK wordt niet gedacht het hoe, maar meer aan het wat…. de uitdaging.

Eigenlijk zijn we allemaal avonturiers die constant op zoek zijn naar een passent vervolg op de zojuist afgeronde uitdaging. Dat vind ik mooi… Ik kan me dan ook uitstekend vinden bij trailrunners die er zo inzitten…. Voor mij zijn ze heel herkenbaar. Eigenwijze personen met een geïnteresseerd karakter die zichzelf aardig kennen… Allemaal op zoek naar de grenzen van de eigen wensen… en op zoek naar gelijkgezinden op bijzondere evenementen in binnen en buitenland.

Als je een liefhebber bent dan ben je alert. Je doet er alles aan om maar niet te hoeven stoppen, want de trail gaat verder. Als je dan een andere trailrunner ziet wandelen langs de trail dan raak je benieuwd… (Wat zou er aan de hand zijn?) Let maar eens op als je dit ziet gebeuren hoe vaak je andere trailrunners hoort vragen: ‘Gaat het?’ of ‘Hulp nodig?’… Ik zeg niet dat dit moet, ik zie – herken – en vertel hierover. Persoonlijk vind ik dat soort momenten geweldig, voor mij een duidelijke herkenning, want ik ben ook altijd geïnteresseerd in het waarom en het vervolg daar op.

Dan mijn DOEN factor. Voor mij is niks zo leuk als dingen zoeken, vinden en doen die nieuw en uitdagend zijn. Het lopen door de natuur en dan in het bijzonder in de bergen is voor mij iedere keer een uitdaging,… Ik zeg wel vaker,… We kunnen meer dan we denken, alleen doen we het niet altijd.!! Nou, ik ben begonnen aan uitdagingen waarvan ik niet wist dat ik ze kon volbrengen. En de momenten die ik tijdens dit soort uitdagingen heb mogen ervaren zijn voor mij onbetaalbaar en onvergetelijk. Dus, zonder toch te kiezen om te doen had ik dit nooit kunnen ervaren.

Dit blog is het gevolg van het nalopen van verschillende fotoboeken. Wat ben ik blij dat ik al zoveel trails in binnen en buitenland heb kunnen lopen… Herinneringen zijn voor mij ook een drijfsveer om de trails weer op te zoeken. Met de FESTA Ultra Draille 120km trail in mei 2015 staat weer een uitdaging te wachten. De UTMB organisatie heeft voor het volbrengen van deze ULTRA 4 punten toegekend… dus… de training-kriebels beginnen weer.

Volgend weekend ga ik richting Olne… Een Ultra Trail van 65+ kilometer in een prachtig gebied. Waarschijnlijk met vele bekenden door de klei en over de heuvels….
Nog een kleine 17 dagen en dan ben ik het gewoon weer aan het DOEN….

Tot de volgende keer…

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account