fbpx

Sneeuw Trailrunning in de regio Geldrop

Wat kan het leven toch simpel zijn. Racevest vullen, kleding en schoenen aan en de deur achter je dichtgooien. Ik had geen idee welke route ik ging lopen. Wel had ik me voorgenomen zoveel mogelijk paden op te zoeken die niet te zien waren, dus zonder voetstappen en bedekt met een dikke laag sneeuw.

De eerste kilometer ging dwars door een weiland. De grond was bevroren en de dikke laag ijs bleek dun, waardoor ik na 500 meter al heerlijke koude voeten kreeg van het water direct onder het ijs. ‘Gaat lekker Chris,… zucht’. De wandelaars keken maar raar na het passeren,… eerst begreep ik niet waarom,… later bedacht ik me dat het mijn korte broek geweest moet zijn. Maar ach,… de zon scheen, het was koud maar niet te koud en het voelde goed!

Na zo’n 6km kwam ik op de heide, pffffff wat een geweldig zicht. Door de zon schitterde de sneeuw aan de horizon en waar ik ook keek op sommige bomen na was alles wit. Het lopen ging lastig. Eerdere voetstappen waren bevroren en eigelijk liep ik dus op ijs met onhandige hobbels. Met de techniek van een pinguïn schuifelde over de smalle paden, in de hoop dat er achter de bocht weer een mooi vlak stuk zou komen…. dit was de hele trail helaas niet het geval. Geeft allemaal niks, gewoon een beetje aanpassen, tempo omlaag en niet te gekken sprongen dit keer. Toch wel bijzonder dat er in dit gebied zo weinig wandelaars te vinden zijn…. Maar,… ook dit geeft helemaal niks,… het gekraak onder de schoenen en de prachtige omgeving maakte de dag bijzonder.

Tijdens het lopen verscheen er een lach… Ik besefte me hoe mooi het eigenlijk is dat ik probleemloos eropuit kon trekken en gewoon 4+ uur kon lopen. De lastig te belopen paden werden een uitdaging en op die plekken waar er geen paden waren was er die extra inspanning van het 4-5cm wegzakken van de schoenen in de sneeuw. Hoe de condities zich ook presenteerden, ik liep gewoon door… Positiviteit zit in de kleine dingetjes en het begint bij mij met het besef wat ik allemaal kan… En ja,… dan komt er zo’n klein stemmetje die dan van alles gaat roepen van: ‘En kan je dit en dat,… waarom doe je dat dan niet,…’ Handig,… nooit saai dus. En inderdaad,… tijdens het ontspannen lopen ontstaat dan vaak het besef dat mijn uitdagingen groter worden. Met mijn 168km finish in augustus dit jaar en mijn 320km uitdaging van de PTL in augustus 2016 bevind ik me in een heerlijk tussengebied van tijd waarin ik me kan voorbereiden. In Maarten en Marek heb ik mijn trainingsmaatjes gevonden die net als ik nooit zeggen dat iets niet kan,…. En onder het motto: ‘Wie niet probeert zal het nooit weten’ zijn we dan ook begonnen met onze planning naar 2016. Het is wat,… zet een paar enthousiastelingen met een doel bij elkaar en de boel komt in beweging… Een ontwikkeling waar ik me heerlijk bij voel.

Dan de route,… die bleef maar mooi. Gevoelsmatig kon ik blijven lopen. Het tempo was mijn tempo van de dag en het ging lekker. Op een gegeven moment zat ik  linksonder Valkenswaard en werd me de weg gevraagd door 2 wandelaars…. Ik had geen flauw idee waar ik op dat moment uithing en zag toen op mijn horloge dat ik 18km aan het lopen was. Met Maps op de iPhone vertelde ik waar we zaten en met een lach liepen we tegengesteld verder. Toch maar langzaam terug dacht ik daar. Ik had geen hoofdlamp bij en eigenlijk had ik geen zin in de kou die direct na het verdwijnen van de zon zou verschijnen.

Op gevoel liep ik richting de provinciale weg die tussen Valkenswaard en Leende liep. Op de heenweg was ik zo vrij om over het ‘Dierenviaduct’ naar dit gebied over te steken dus terug natuurlijk een andere route. Met dit keer de zon van achteren liep ik snel weer in mijn trainingsgebied en merkte ik dat de paden nog steeds zwaar waren. Haha,… Heerlijk afzien daar in de onbelopen sneeuw. Met een knalrode zonsondergang kwam ik terug in Geldrop. Goh,… 31,3km over bevroren paadjes gelopen. Het ging eigenlijk vanzelf vandaag…

Op 31 december heb ik nog

Neem contact op

Verzenden..

© 2017 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account