fbpx

ErwtensoepTrail,.. en ondertussen.

En dan is het jaar 2015 al meer dan een week oud… de tijd gaat snel. Met veel plezier denk ik terug aan de geslaagde eerste editie van onze ErwtensoepTrail. Maarten en Marek hadden geheel in stijl van de naam een soep-route samengesteld. Gedurende de 33km hebben we als lepels met onze schoenen door de drassige, modderige paden in de blubber lopen roeren. Het was koud, nat en glad,… maar mij gaf het een enorme energie om met zo’n geweldig gezelschap deze route te kunnen lopen. De trail was serieus zwaar maar had alle ingrediënten in zich om een gevoel te creëren van ‘Ik wil hier vaker lopen’. Gelukkig dacht iedereen er zo over…. De ErwtensoepTrail 2014 werd lachend nabesproken bij een dampende erwtensoep op de parkeerplaats in Oisterwijk… En dat smaakt naar meer.

Met een glimlach denk ik terug aan de gesprekken onderweg met andere trailrunners die vertelden over gelopen trails, de ervaringen en vooral de planningen voor 2015. De wereld is groot dacht ik bij mezelf en die gekke Nederlanders trainen in Nederland en waaien dan uit voor deelnames in heel Europa of daarbuiten…. op zoek naar het Trailrunning avontuur. Ik heb weer kennis gemaakt met trailrunners die de moeite namen om meer dan 100km te rijden voor deze 33km in Oisterwijk. Een opkomst van boven de 20 deelnemers, we gaan dit dus vaker doen….

De maand januari staan tot vandaag voor mij in het teken van saaie loopvrije oefeningen. Ik heb gemerkt dat de langere afstanden door de onregelmatige trainingsmomenten niet meer vanzelf gaan en af en toe bezoek ik een vriendelijke kraker. Ik heb nog weinig gelopen en zoals het er nu naar uit ziet kan ik niet deelnemen aan de KaNoKaWaSWaKa Trail van Marek as. zaterdag…. 60km door de natuur langs de kust regio Katwijk is misschien iets te veel van het goede… Mijn tijd van bezinning… Wat vaker kortere afstanden lopen de komende weken, misschien past dat meer in deze drukke fase van januari. Hoe dan ook,… januari is het begin van de voorbereiding van de komende maanden. De tijd gaat snel,… nog even en dan worden de dagen echt langer,… voor mij het teken dat mijn duurlopen ook weer langer zullen worden. Meer zien onder het lopen, daglicht,…. dat past bij mij…

Tot de volgende keer…

Chris
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?