fbpx

Ik mag starten bij de TDS,… trailrunning met als finish Chamonix

Om 10:10, op woensdagochtend, toch maar even inloggen bij de website van de UTMB organisatie… Een moeizame actie, ik was blijkbaar niet de enige op dat moment. Het koste een paar extra minuten, maar daar stond het dan toch…
TDS Registratie 2015 - Chris van Beem
“Registered for the TDS (Sur les Traces de Ducs de Sovoie)” en dat gaf een geweldig gevoel. Gek eigenlijk, dat je zo kan toeleven naar een moment. Het besef wat direct bij mij ontstond was dat de enorme aanloop naar augustus direct begonnen was om 10:10u. gisteren morgen. De TDS is toch wel een dingetje, het is namelijk een ontzettend zware ultratrail.

Distance : around 119 km
Positive height gain : around 7,250m
Time limit : 33:00

Main difficulties : Arête du Mont-Favre (2435m), Col Chavannes (2603m), Col du Petit Saint-Bernard (2,188m), Passeur de Pralognan (2,567m), Col de la Gitte (2,322m), Col du Tricot  (2,120m)

Heel eerlijk,… ik moet er nu niet aan denken. Logisch natuurlijk, de voorbereidingen moeten nog beginnen… Maar in tegenstelling tot mijn deelname aan de CCC en de UTMB ga ik niet meer solo deelnemen. In voorbereiding op de PTL voor 2016 ga ik dit keer samen met Maarten de hele afstand lopen. Een keer als team lopen, daar zie ik erg naar uit. Het idee dat we tijdens de PTL 3x zo ver gaan lopen zet ik uit mijn hoofd, het idee dat ik in augustus weer in Chamonix kan starten geeft weer kriebels… Het bergdorp Chamonix voelt als thuiskomen. 4x het marathon Mont-Blanc weekend, een vakantie en 2x het UTMB weekend hebben geweldige herinneringen achter gelaten en ik kan niet anders zeggen dat de sfeer daar in Chamonix iedere keer bijzonder voelt. Het slenteren door het dorp, het ophalen van de startnummers, het ontmoeten van vele bekende trail-vrienden die overal vandaan komen en daar zijn om dezelfde reden. Trailrunning in de bergen bij het Mont-Blanc massief is mooi en geweldig om te ervaren.Kort samengevat,… een geweldig vooruitzicht.
Profil TDS 2014 - Trailrunning

Waarom – Waarom niet

Voor mijn eerste ultra-trail vanuit Chamonix vroeg ik mezelf af ‘Waarom’. Ja, dat vond ik destijds een goede vraag… Waarom gaat iemand de uitdaging aan om door de bergen te klauteren over een afstand van 100km+. Beseffende dat als het weer tegenzit de zware trail in het water valt en je nog harder je best moet doen om verder te komen. Wetende dat je duizenden meters moet gaan klimmen om vervolgens ook weer te dalen, en daarbij beseffende dat je in een land woont dat bijna zo plat is als een pannenkoek. Het begon bij mij met het simpele antwoord: ‘Waarom niet!’. Uiteindelijk heeft dat ervoor gezorgd dat ik op de vraag ‘Waarom’, nu hele andere antwoorden kan geven… ik heb ervaren waarom.

De bergen zijn overweldigend, de paden daar doorheen heel afwisselend. De sfeer onderling bij de deelnemers ervaar ik als verbondenheid, vastberaden en puur. De drang en wil om door te gaan gaf me iedere keer energie om te blijven lopen tijdens de vele (ontzettend) zware momenten onderweg. Het lopen van een ultra-trail in die omgeving is een achtbaan van emoties. Schitterende panorama’s bovenin de bergen, indrukwekkende momenten in het donker tijdens de nacht. Mooie momenten winnen het in de balans met de zware momenten. Het vooruitzicht met een finish in Chamonix in het decor gevuld met vele enthousiaste supporters en een vriendelijke goede organisatie gaf me een boost om altijd hardlopend de finish te bereiken… goh, toch wel bijzonder… Compleet gesloopt stop je achter de finish met bewegen, je staat stil en kijkt om je heen… je wil niet slapen, je staat te lachen… Je bent binnen en het voelt goed… Zware momenten waren er op dat moment niet… tenminste niet aan de oppervlakte.. Het is puur genieten… Ik denk dat ik weer op zoek ben naar die beleving…. Het is niet waarom voor mij, het is daarom voor mij….

Tot de volgende keer,…

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?