fbpx

Trail Running Training vanuit een ander perspectief

Soms zit het mee, soms zit het tegen… zo was het bij mij afgelopen week. Voor zondag 18 januari had ik een training aangekondigd door de natuur in de regio Geldrop. Ik had alleen een dingetje… mijn kuit had te weinig herstel-tijd en ik kon onmogelijk zelf de 20km lopen. Wat doe je dan,… afmelden…. ?

Verschillende trailrunners hadden zich aangemeld en ik heb een hekel aan afmelden. Toch maar een keer met de MTB begeleiden dan? JA, dat werd het. Maarten en Linda besloten direct om aan te sluiten, Maarten als Team member met lopen en Linda als 2e begeleider op de fiets… Het werd voor mij Trailrunning vanuit een ander perspectief.

De Training

Om 09:00u. waren we compleet op de parkeerplaats bij het zwembad in Geldrop. Leuk, nieuwe gezichten maar ook bekende Facebook vrienden die ik nog niet eerder persoonlijk had ontmoet. Op het laatste moment kwam Erik Haartmans nog aanrijden en met een groep van 9 deelnemers begonnen we aan de route. Op een flitsende MTB van Maarten begon ik aan mij MTB trail en zag ik de deelnemers over de voor hen onbekende paden rennen. Het blijft echt geweldig om anderen kennis te laten maken met de voor mij o zo bekende paden. Ook vandaag besefte ik dat mijn voorbereiding een soort van veel beter had gekund. Conditioneel en ook met een overbelaste kuit kon ik prima uit de voeten op de padalen, maar mijn reguliere trailuitrusting op de MTB klopte helemaal niet… Ik word dus VEEL MINDER warm van deze begeleidende MTB inspanning dan ik gewend ben onder het lopen. Zonder handschoenen en met natte schoenen had ik het koud,… Hoewel het gevoel in de handen en voeten steeds minder werden was de trail goed, de groep was gezellig en de paden waren mooi.

De route

Dus,… verschillende deelnemers hadden de moeite genomen om de vooraf verstrekte route in te laden in het horloge… Handig,… gewoon de route volgen… Dus deden we dat niet. Ik besloot toch maar wat andere paadjes te kiezen die beter paste bij een koude winderige dag. Wel zou ik de afstand niet langer maken. Creatief naar de omstandigheden,… leuk. We kozen vele single tracks en ik liet enkele favoriete plekjes zien, die ik regelmatig bezoek in het gebied. De paden waren nat en blubberig, maar de sfeer was ontspannen en goed. Met het grootste gemak schoten de deelnemers over de paden en ondanks de zware omstandigheden kwamen we na ruim 2 uur weer terug bij de start. Daar besefte ik dat ik slechts een greep uit de fijne paadjes heb kunnen laten zien… er is nog veel te verkennen voor ook deze deelnemers. We besloten zeker in een ander jaargetijde deze training nog eens te doen… Weer samen over de paden en ik dan niet op de MTB.
Trail-Training 18-01-2015 Geldrop

Beleving

Ja,… dit zijn voor mij toch de trailrunning momenten die me bij blijven. Ontspannen met een groep liefhebbers de natuur in. De paden kiezen naar het moment,… trakteren op het onverwachte en als een groep trailrunning ervaren als beleving. Met veel plezier denk ik terug aan deze training. Het delen van ervaringen, het vertellen over elkaars avonturen, ieder heeft zijn of haar manier, iedereen is uniek… Wel hebben we allemaal 1 ding gemeen… We genieten al hardlopend van de natuur,…. en dat is mooi…

Deelnemers bedankt,… binnenkort zeker weer een training…

Tot de volgende keer.

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?