fbpx

Morgen Trail by the Sea

En dan is het ineens vrijdag… het regent, een drukke lange week achter de rug en met een glimlach kijk ik dwars door de drukke ruitenwissers en de nattigheid naar de rode achterlichten van mijn voorganger. 24 uur later zal ik weer in de auto zitten, maar dan op de terugweg na een dagje Trail by the Sea in Zeeland… Wat kan een (vooruit)zicht tot prettig zijn…!

Het wordt mijn eerste echte trail in 2015. Een marathon in het mooie natuurgebied, langs de kust bij Westerschouwen in Zeeland. Dit jaar ruim 900 deelnemers aan de halve of hele marathonafstand. Zelf loop ik dit keer samen met Maarten. Een ontspannen duurloop, een mooie loop en een goede duurtraining. Voor mij is dit de start van het trailrunning seizoen.
Ik kom graag in Zeeland… ik ben er opgegroeid en iedere keer als ik die gezonde Zeeuwse buitenlucht inadem voelt het toch een beetje als thuiskomen. En thuiskomen,… dat is altijd fijn.

Trail by the Sea 2012

Trail by the sea - Chris van Beem
In februari 2012 was de eerste editie van Trail by the sea,… toen was ik er ook. Ik heb goede herinneringen aan die toch wel erg zware dag. Het was mijn kennismaking met de groepsstart op het strand…. Gezamenlijk richting de start op het strand en in een lange rij over het brede strand klaarstaan voor het startsein. Als door de wind zag je na de start de deelnemers daar uitwaaieren.. De snelle lopers als een scherpe punt naar voren en de rest erachter aan… Ja,… dat moment weet ik nog goed. Ook het mulle zware zand, met name in de duinen,… de goede organisatie en de gezellige sfeer na afloop met stamppot na is me allemaal bijgebleven.  >> Blog verslag 2012

Trail by the Sea 2015

Met weinig voorbereidende kilometers aan de start van een lekkere pittige trail. Hoe gaan we het dit keer doen… Grappig eigenlijk dat ik zeg ‘we’,… maar gevoelsmatig zeg ik dit goed. Vooral het tweede gedeelte ga ik de afwisseling weer ervaren tussen mijn wil en mijn kunnen. Mijn mind-set en mijn lijf. Dik ontevreden over de voorbereiding, diktevreden over mijn motivatie. En weet je,… alleen al het vooruitzicht dat ik wil gaan genieten tot aan de finish en dat ik blessurevrij en zo fris mogelijk wil finishen maakt mijn uitdaging extra interessant. Ik heb goed gezelschap tijdens de trail. Met mijn maatje Maarten ga ik in 2016 misschien wel 4-5 dagen achterelkaar samenlopen tijdens de PTL… Ja, stap voor stap naar 2016, met vele tussenstops bij trails in binnen en buitenland… afwisselende afstanden tot 120km lang dit jaar. Ik mag dit jaar onder andere lopen in Frankrijk, Engeland, België en Duitsland… Ja,… morgen een uniek moment als onderdeel van een “Road to”,.. 300km in de Alpen rond Chamonix.

Ik vind het prima

Tevreden zijn met hetgeen je wel kan doen in je voorbereiding naar een evenement. Aanpassen naar de mogelijkheden die je hebt op het moment. Genieten van de mede trailrunners, de natuur en de sfeer. Geen gekke dingen, geen onverantwoorde dingen… Enthousiasme is energie… en aan energie ontbreekt het me niet. Eens kijken of ik morgen na 42km nog steeds enthousiast ben,… waarschijnlijk wel,… onderuit op een stoel met mijn vrienden om me heen..

Veel plezier dit weekend!,… ik ga naar Zeeland….

Tot de volgende keer..

Chris van Beem

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?