fbpx

Trail by the Sea – een serieuze uitdaging

Wat kan een verwachting toch anders uitpakken! De donkere dag maakte plaats voor een heldere droge met zelfs regelmatig zonlicht. Het is toch anders lopen zo tussen de zonnestralen over de schitterende single tracks door de bossen dan door een vochtige regenachtige donkere omgeving. Op verschillende plaatsen uit de wind was het gewoon lekker, het leek wel voorjaar. Moe maar enthousiast begon ik aan het Zeeuwse Trail-avontuur… en ik kan achteraf zeggen: Het enthousiasme won dit keer van de vermoeidheid.

De start

En opnieuw een primeur bij de start… Na een gezellig ritmisch getrommel schoten de halve marathon deelnemers naar rechts en de marathon deelnemers naar links… Wat een leuke start…. Op zich stond ik daar een beetje onnozel op mijn platte blauw Merrell schoentjes… Een of andere grapjas had vannacht 2 linker trailschoenen meegenomen van mijn 2 paar schoenen die netjes bij mijn voordeur staan. Met mijn slaperige hoofd bedacht ik dat ik op 2 rechter schoenen onmogelijk kon lopen… dus, heb ik in de haast een ander (compleet) paar meegenomen. Bij het omkleden trof ik geen binnenzooltjes aan in deze schoenen,… zucht… Dus uiteindelijk ben ik maar op mijn Merrell Apollo schoenen een rondje over de paden gaan rennen, die had ik toch al aan en ze zaten heerlijk.

Het eerste gedeelte

Het blijft iets aparts hardlopen door heel veel zand. Bij het zandlopen land je met je voet in het zand, je voet zakt weg… dat moet je extra opvangen en vervolgens moet je meer kracht zetten om je tempo van je looppas vol te houden. Dus ga je op het strand op zoek naar dat gedeelte waar het zand het hardst is. En dan, als je met een tevreden gevoel eindelijk een wat harder stuk heb gevonden kun je weer opnieuw beginnen met zoeken. In het eerste stuk tot aan de verzorgingspost op kilometer 14 was voor mij met name zoeken… Ik zocht mijn ritme, ik zocht de goede paden, ik zocht naar adem en vooral naar balans bij het steeds maar weer omhoog en omlaag rennen over de paden in de duinen en de bossen. Maarten kent met goed en die keek me af en toe aan met een blik van,… ‘ok, ik zeg even niks..’ en dat was inderdaad prima… Fijn als iemand je goed kent.
Maarten en Chris - Trail by the Sea

Wat beleving kan doen

Ik denk dat het de bossen waren,… ja dat denk ik echt. Vanaf dit punt maakte mijn verwachting plaats voor beleving van het moment. De sfeer was goed, de trail was geweldig en we hadden het vandaag allemaal zwaar, dus daar kon ik sowieso niks aan veranderen. Misschien ben ik daar toch iets langzamer gaan lopen om meer te kunnen ervaren… Het blijft een spel. Hoe verdeel ik mijn krachten,.. wetende dat er nog vele duinpaden met mul zand voorbij zouden komen. Het lukte prima vanaf dat moment. De kilometers die volgden waren enorm afwisselend. Mooie duinpassages, single tracks door de bossen, stukken strand en mooie uitzichten over zee. Ik liep deze trail met vele bekenden en overal kwamen we elkaar tegen.

Er waren van die momenten

Natuurlijk waren er regelmatig van de KL..E momenten… Deze Trail by the Sea is echt een pittige trail. Ik ben nog niet klaar voor de komende uitdagingen… Waar ik normaal in een goed tempo omhoog kan rennen moest ik afremmen, het enige wat op die momenten als een speer omhoog ging was mijn hartslag. Baalde ik daarvan? Totaal niet… Gezien mijn trainingsritme van de afgelopen maanden was ik al dik tevreden met de manier waarop ik deze trail kon rennen.
Strand - Trail by the Sea - Hennie van Velzen
Foto: Hennie van Velzen
Uiteindelijk kwamen Maarten en ik na ongeveer 4 en een half uur bij de strandopgang naar de finish… Maarten heeft zich ingehouden en heeft ontspannen 180 foto’s lopen maken onderweg… Ik heb toch wel afgezien maar ontzettend genoten van de mooie omgeving. Trail by the Sea is een prachtige zware trail…
Chris finish trail by the sea - Hennie van Velzen
Foto: Hennie van Velzen
Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?