fbpx

Bushido Trail schoen van La Sportiva

La Sportiva ken ik eigenlijk alleen maar uit de klimsport. In die sport vertegenwoordigd dit merk slijtvaste en goed doordachte producten. Zelf heb ik al een aantal paar klimschoenen van La Sportiva gehad en moet zeggen dat ze een super pasvorm hebben en echt niet snel kapot gaan. Ook de vorm blijft goed in de schoen als ze al wat ouder zijn.
Bushido La Sportiva - Trailrunning

Goede pasvorm

Al ben ik redelijk merken trouw en is mijn beredenering “never change a winning team” of materialen in mijn geval, heb ik toch de gok genomen en probeer nu een paar Bushido’s.
Als je de schoenen de eerste keer aan hebt valt je meteen op dat ze erg mooi aansluiten om je voet. Wat verder op valt is dat het een schoen is met een mindere drop zoals dat heet. Deze schoen heeft een drop van 6 mm (moest ik ook even nakijken). Wel zit er voldoende demping in. Zeker als je het vergelijkt met andere schoenen die zo weinig drop hebben.

De zool

En dan… de eerste stappen!
Je zet een stap en struikelt bijna… zo vast staat je schoen op de grond… Geweldig! De zool voelt echt als een plakkerig rubber. Als je je voet neerzet merk je echt dat je voet direct ultiem contact heeft en niet nog iets schuift of beweegt als je je schoen probeert weg te draaien. Alsof je tegen een muur omhoog kunt lopen.
Al zit er dan een redelijk profiel op het is het toch een schoen die eigenlijk gemaakt is voor een wat hardere ondergrond zoals je tegen komt in berg races. Ik heb hier niet echt bergen in de buurt maar wel het geluk dat er oneffen maar verharde paden zijn met veel losliggende stenen, vaste stenen en boomwortels. Op de één of andere manier was ik toch verbaast dat ze daar meer grip en stabiliteit hebben dan de Speed Cross waar ik zo bij zweer. Ook als je op een scherpe steen trapt voel je hem wel door je zool maar niet onprettig doorduwen.

Het zou niet mijn eerste keus zijn als ik de modder in de Ardennen zou moeten trotseren. Maar modder hebben we hier genoeg in ons land en dat heb ik dan toch wel echt kunnen testen. Vergeleken met de Speed Cross 3 is de schoen een centimeter breder in de voorvoet. De hak heeft wel dezelfde breedte. Met het goede profiel en de breedte van de zool heb je ook op zachte ondergrond goede grip.
In principe kun je met elke schoen overal wel goed lopen maar dat hangt ook af van je manier van lopen. Met een hoge pasfrequentie en een goede verdeling van je zwaartepunt kun je vaak sneller corrigeren dan wanneer je grotere passen maakt en niet bewust bent van je houding.
Bushido La Sportiva Buitenzool - Trailrunning

De binnenzool

Hier is niet veel speciaals over te vertellen. Behalve dat het een Ortholite zool is zoals we die wel bij andere schoenen terugvinden. (oa Salomon).
Wat wel opvalt is dat er in de zool geen gaatjes zitten. Waar deze echt voor zijn hoor je verschillende verhalen over. De meest logische voor mij is dat dit handig is voor steentjes die in je schoenen belanden. Deze nestelen zich in die gaatjes. En ik moet zeggen… na een flink stuk rennen zitten die er inderdaad in
Als je die gaatjes dus echt wilt hebben dan kun je ze er altijd nog zelf in boren met een klein 2 mm boortje.
Bushido La Sportiva Binnenzool - Trailrunning

In het kort

Een super schoen waar je veel plezier aan zult hebben als je een directe schoen wilt met heel veel grip op ruw terrein. Wel een wat stuggere schoen maar niet hinderlijk als je nog niet veel op dit type schoenen gelopen hebt.
Als je door het water gelopen hebt voelen je schoenen al weer droog na een paar honderd meter. In de Ardennen kun je er dus prima mee uit de voeten.
Jammer dat je wel weer moet strikken! Gewone veters is toch niet meer van deze tijd

Groet,
Maarten Schön
maarten@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account