fbpx

The North Face Ultra MT Trailschoenen

The North Face Ultra MT - Trailrunning 01
Voor mij een nieuwe kennismaking met een The North Face trailschoen. Al jaren loop ik vele (ultra)Trails op The North Face schoenen. Duizenden kilometers, waaronder de UTMB heb ik op The North Face Ultra Trail schoenen gelopen. Heerlijke slofjes, lekker soepel en bijna geen grip met de zool… maar dat maakt voor mij niet veel uit,… dacht ik.

The North Face Ultra MT

Bij het openen van de doos valt natuurlijk direct die fel oranje kleur op. Dit zal wel de trend zijn, helemaal zwart had voor mij ook goed geweest. Ik bekijk de schoen en zie de zool. Wat een verschil met mijn andere modellen. De schoen voelt ontzettend licht en ik zie direct verschillen met mijn eigen Ultra Trail (blauw-groen) variant. Andere veters en labelflip die meer zand en grond buiten de schoen zal houden.
The North Face Ultra MT - Trailrunning 04
De schoen is wel wat stugger in zijn afloop, komt waarschijnlijk door de stuggere zool. Het binnenwerk van de schoen is erg zacht en de materialen zijn weer des North Face,… goed afgewerkt en stevig. Ik trek de schoenen aan en sta weer versteld van de perfecte fit. Weer schoenen die je aantrekt om er direct mee weg te lopen. Ik strik de schoenen en zie dat dit wel even wennen is. In eerste instantie strik ik de schoen vanuit het hoogste gaatje… gevolg,.. te veel druk op mijn bovenvoet… Even puzzelen en ja,… ik laat de 2 bovenste gaatje voor wat ze zijn en de schoenen zitten perfect. Ik moet zeggen,… ik heb nu zeker 5 verschillende schoenen van The North Face in gebruik en keer op keer is de eerste kennismaking bijzonder. Hoewel deze schoen totaal anders is dan zijn voorgangers is de fit perfect.

Tijdens het trailrunnen

Natuurlijk ben ik met deze schoenen direct de single tracks opgegaan. Ik besloot een ronde van 18km over een pittig MTB Parcours regio Mierlo te lopen. Veel op en af, zand, klei, takken en bospaden. Na een paar kilometer was ik verbaast. Klinkt wellicht raar, maar over het algemeen kies ik schoenen die lekker zitten, en toevallig hebben The North Face schoenen met een neutrale zool me vele kilometers door de natuur geloodst. Nu, met deze opvolger met de grove Vibram zool had ik ineens ontzettend veel grip…. dat merkte ik bij het omhoog gaan van de zandheuvels… Wat een verschil. De schoen biedt een goed comfort bij de verschillende soorten ondergrond en laat niet of nauwelijks enige rotzooi toe in de schoen zelf. Het af en toe leeggooien van een schoen vind ik niet zo’n probleem, maar bij deze schoen is het niet nodig door de dichte flap onder de veters.
The North Face Ultra MT - Trailrunning 05
Na 18km was ik al overtuigd. Deze schoenen zijn een prima aanvulling op mijn gear. Ik zal ze niet iedere (ultra)trail dragen, want voor de langere afstanden kies ik ook graag voor een schoen met een wat neutralere zool. Maar tijdens extreem natte trails, veel blubber of zware paden heb ik meer grip met deze schoenen. En voor mij het belangrijkste van alles… de schoen zit gewoon perfect. Geen drukpunten voor irritaties en lekker licht in gewicht.

Ik zal deze schoen nog een keer reviewen, na een langere, nattere, zwaardere uitdaging. Voor nu ben ik blij dat ik kennis heb gemaakt met deze nieuwe variant van The North Face. Ik zie nog weinig trailrunners met deze variant en ik vraag me af waarom… Gewoon een keertje passen en proberen… zeker de moeite waard!

Tot de volgende keer!

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Enkele foto’s

The North Face Ultra MT - Trailrunning 08
The North Face Ultra MT - Trailrunning 07
The North Face Ultra MT - Trailrunning 06
The North Face Ultra MT - Trailrunning 03
The North Face Ultra MT - Trailrunning 02

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?