fbpx

Trailrunning Label voor wedstrijden gebaseerd op km, mD en… technische moeilijkheid

Afgelopen jaar hebben een aantal organisaties, zoals de International Trail-Running Association, zich het hoofd gebogen over de mogelijkheid om een label te verbinden aan Trail-run-wedstrijden, welke niet alleen gebaseerd is op de Afstand (km) en de te overbruggen hoogtemeters (mD), maar ook op technische moeilijkheid (“technicality”). Net als in andere berg(klim)sporten is de technische moeilijkheid van het terein, zoals de ondergrond, de (algemene) weersomstandigheden, de hoogte, etc. bepalend voor de moeilijkheid, die aangegeven wordt van I (makkelijk) tot V (zeer moeilijk). Illustrerende voorbeelden zijn de “UTMB” en “Ronda dels Cims”, beide ongeveer even lang..160 km, met ronde de 10.000 mD…, maar een relatieve moeilijkheid van II voor “UTMB” en IV voor “Ronda dels Cims”…door de moeilijkheid van het terein (en een vereiste “bergkennis”) bij de Ronda.


Foto: Tijdens de Ultra Draille (Festatrail) moesten af en toe technische hindernissen overwonnen worden (foto Maarten Schön).

In de aanhangende PDF wordt het voorstel gepresenteerd. Volgens mij ishHet een goed idee om de verschillende Trails van een label te voorzien, mede om de deelnemers extra informatie te bieden over de risico’s die verbonden zijn aan een trail en te bepalen of zijn of haar capaciteiten reikend zijn voor zo’n trail. Verder zorgt het wellicht voor minder ongemakken (en ongelukken) bij trails, wat zowel in het voordeel is voor de deelnemer als voor de organisatie van trailrunwedstrijden.

trail-running-label

Enjoy your run,

Barend

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?