fbpx

Bussetus shirten

Het afgelopen jaar heb ik weer eens letterlijk aan de lijve kunnen ondervinden wat het effect van poly-ester kleding op mijn gezondheid is, dat wil zeggen op mijn huid. In een blog heb ik wel eens het volgende vermeld :

“Ik zweet veel, want ondanks dat het al halverwege oktober is is het nog steeds boven de 20 °C en is de vochtigheidsgraad hoog [in Barcelona]. Dit heeft me het afgelopen half jaar heel wat leed opgeleverd in de vorm van ‘schaafwonden’ op mijn onderrug. Bij de kortere afstanden (<15 km) heb ik geen last van het schuren van de rugzak, korte broek, of T-shirt op mijn huid, maar bij langere afstanden wel. Wanneer de luchttemperatuur onder de 15 °C zakt is het probleem min of meer opgelost. Vandaag heb ik er dus weer eens last van.”

Dit is…, of was, dus mijn problem: schaafwonden door het schuren van kleding en zelfs open tepels bij lange afstanden. Via via kwam ik hier in Catalonië in contact met Jordi Bussetus van Bussetus Sport, een klein textielbedrijf met een lange geschiedenis. Pratend over sportkleding kwamen we al snel uit op het schaafwondenprobleem. Hij grandeerde mij dat zijn shirten (camisetas) dit problem niet veroorzaakten en dat ze zowel bij warm als koud weer lekker zitten, en optimaal de lichaamtemperatuur en vochtigheid reguleren. Het geheim zit hem bij deze shirten (en broeken, trouwens ook) in de compositie van 80% polypropileen, 12% polyamiden, 4% elastomeren en 4% koolstof vezels, waardoor de shirten elastisch, resistent, en temperatuur/vocht regulrerend zijn.

Maar goed, werken ze werkelijk zo goed als er beweerd wordt? Testen, dus. Ik heb een shirt (wit met korte mouwen) de laatste weken tijdens vele trainingen onder warme omstandigheden (>20 °C) gedragen en nooit last gehad van schaafwonden en open, of zelfs gevoelige, tepels. Dat ze sneldrogend zijn, zoals beweerd wordt is een beetje overdreven als je ze draagt en in beweging blijft. Het shirt blijft vochtig aanvoelen aan de buitenkant en vooral de zoom onder aan het shirt blijft nat, maar het levert geen huidproblemen op en het shirt zit comfortable. Het shirt is bij mij met een dikke voldoende geslaagd na de 13 uren Ultra Trail van Barcelona in april en de 19 uren Ultra Draille van FestaTrail in mei, waar onder warme omstandigheden gepresteerd moest worden.


Foto: UT Barcelona

Verleden jaar had ik tijdens de UT van Barcelona vele schaafwonden op mijn rug en open tepels, waar ik meer last van had dan van mijn benen of voeten. Deze keer heb ik de UT’s uit kunnen rennen zonder één enkele wond. Er zullen ongetwijfeld meer shirten zijn met dergelijke eigenschappen, en ik stel be geheel beschikbaar om dat te testen. De Bussetus-shirten voldoen in ieder geval aan mijn eisen.

Welke prijs heb ik er voor over om zonder schaafwanden te rennen? Dit shirt kost 44 euro, en ik heb mijn winst al uitgerekend.

Op de website van Bussetus http://www.bussetus.com vindt je meer informatie over de shirten (camisetas). Op dit moment is deze informatie er alleen in het Spaans, maar in de komende maanden zal de informatie ook in het engels aanwezig zijn.

Voor eventuele vragen kan er ook contact met mij opgenomen worden.

barend@www.trail-running.eu

Find your rhythm enjoy your run

Barend

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?