fbpx

Trailrunning met een FlipBelt

Wel eens een trail gelopen met een FlipBelt…? Ikke wel. Eigenlijk ben ik niet zo van de belts, maar soms kan het zeker uitkomst bieden. Maar,.. waar let ik op bij het dragen van gear? Juist… zit het lekker en is het praktisch… Dat heb ik met verschillende trailruns eens uitgeprobeerd.

De FlipBelt

Hij is niet groot, niet zwaar, erg elastisch en in mijn geval zwart. Natuurlijk zijn er ook fancy kleuren te verkrijgen, voor mij is zwart prima!
FlipBelt Review TRAILRUNNING 01

Het aantrekken

Zoals bij iedere gear gaan we allemaal op zoek naar de perfecte afstelling en de perfecte manier om de gear aan te trekken. In mijn geval heb ik de keuze laten vallen op een maat Medium. Je hebt de keuze uit 5 maten (Extra Small – Small – Medium – Large – Extra Large). De FlipBelt bestaat uit 1 stuk, dus eigenlijk kan je hem maar op twee manieren aantrekken… Over je hooft of via je benen… Het werd instappen en plaatsen op de heup voor mij… En,… Klaar…

Het plaatsen van mijn spullen

Door het elastische materiaal kun je verbazingwekkend eenvoudig wat spullen meenemen. Niet veel, maar genoeg voor een korte run. Zelf heb ik mijn iPhone 6 goed kunnen plaatsen in het elastische vak aan de voorkant. Verder nog wat reepjes of gelletjes en een handige clip om je huissleutel aan vast te maken. Het snel uitpakken van de telefoon gaat soepel en eigenlijk ben ik in een mum van tijd klaar voor mijn test op de paden.

Hoe zit de FlipBelt tijdens mijn training

Je kunt geen water bij je dragen in de FlipBelt, dus tijdens mijn korte training liep ik met een HandHeld. De maat van de FlipBelt is erg belangrijk. Te strak gaat (denk ik) irriteren en te groot zorgt voor een schuifbeweging. Bij mij niks van dit alles. Maat M is goed en met mijn lichaamsbouw heeft de FlipBelt geen kans van schuiven (naar boven of beneden). Het lopen met deze FlipBelt is me prima bevallen. Ik hou van foto’s maken onderweg en op gevoel kon ik vrij makkelijk mijn telefoon pakken en opbergen. Dan nog iets anders… Ik weet dat deze FlipBelt bekend staat om zijn vaste fit… Ik besloot dus enkele gekke oefeningen op een van de bankjes onderweg te doen… Opdrukken, optrekken aan wat takken en wat stretch oefeningen…. Ja,.. ik ben overtuigd… ook nu bleef deze FlipBelt goed op zijn plek zitten en had ik ook geen last van de spullen die ik meedroeg.
FlipBelt Review TRAILRUNNING 02

Wanneer loop ik met deze FlipBelt

Tja,.. we hebben natuurlijk al aardig wat gear voor onze avonturen in de natuur, ik ben daarop geen uitzondering. Toch zie ik wel mogelijkheden voor dit product bij het trailrunnen. Denk aan de korte intensieve trainingen, gecombineerd met een Handheld. Of,…wellicht zelfs als aanvulling op het Racevest, en dan voor de telefoon en wat extra Gelletjes. Voor mijn intensieve, wat kortere en snellere trainingen gebruik ik regelmatig de FlipBelt. Of, even met de familie een wandeltocht door de bossen… Te warm voor een jas, korte broek zonder zakken… Dan biedt de Flipbelt voor wat geld, telefoon en de sleutels een prima uitkomst.

Belangrijk vind ik de kwaliteit van een product. Ik denk dat de materialen van de FlipBelt goed gekozen zijn… Elastisch, luchtdoorlatend – dus weinig last van zweetplekken, slimme pockets – daar kan eigenlijk niks uitvallen en in mijn geval – het product voelt en zit goed.

Maar goed,.. de FlipBelt is niet nieuw. Het product geniet vele gebruikers onder de actieve beoefenaars van fitness of bij de hardlopers op de verharde paden… Ik ben erg benieuwd of er meer trailrunners de FlipBelt gaan gebruiken… Gewoon, omdat het een handig en fijn product is onder het trailrunnen….

Door: Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Meer weten? >> Bezoek FlipBelt

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?