fbpx

Trailrunning in de bergen

Nog een paar dagen… de Dolomieten wachten… Trailrunning en mezelf, ja die momenten gaan weer komen. Eigenlijk kan ik niet wachten en eigenlijk wil ik wachten om het nog tegoed te hebben. De maand augustus staat bij mij in het teken van de bergen… De aanloop begint eind juli,… en dat begint vrijdag dus.

Trailrunning in de bergen

Ontspanning door te rennen. Klinkt gek, maar een groot deel van mijn vakantie wordt zo gevuld. Veel heb ik niet nodig, slechts de bergen gecombineerd met tijd. Samen met de familie op vakantie in de bergen, samen met mezelf genieten de bergen.

Met veel plezier neem ik regelmatig deel aan georganiseerde trails. De sfeer, de deelnemers, de magie van de omgeving en de enorme fysieke en mentale inspanningen zorgen altijd weer voor een onvergetelijke ervaring. Maar toch blijf ik met nog meer plezier de ongeorganiseerde trailrunning ervaringen opzoeken. Alleen (of met een kleine groep) op avontuur in onbekend gebied. Op zoek naar voor die situatie de goede voorbereiding en op zoek naar het onbekende paadje wat je in een enthousiast gevoel op onverwachte plekken in de natuur brengt. Met een gezonde getrainde basis de bergen in en binnen enkele dagen het resultaat van je trainingen voelbaar zien toenemen. Toch even in de machtige bergen het gevoel weer ervaren hoe klein we eigenlijk zijn. De bergen helpen mij in het relativeren… in het plannen en het opladen van de batterij… Dus ja… voor mij echt ontspanning door te rennen.

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik aardig wat ervaring heb in de bergen. Maar ach… zoals altijd,… daar waar de interesse ligt – daar wil je meer over weten… Ik ben nooit uitgeleerd en ook deze 2 weken in de Dolomieten zullen me nieuwe inzichten geven. Ik heb zin om mijn klim- en daaltechniek eens goed te trainen. Verder heb ik zeker enkele lange afstanden in gedachte, waarbij ik probeer in een wedstrijdflow te komen. Selfsupporting 46mile door de bergen,… die gedeelde route van een Italiaanse trailrunner zit al in mijn Suunto… Verder enkele korte intensieve trainingen,… een soort van stuk gaan maar dan dicht bij mijn verblijf…. Zou het lukken om 250km te lopen de komende 2 weken? Het zou mooi zijn,… dan heb ik de TDS qua afstand 2x in de benen….

Oriëntatie op locatie

De regio Trento in de Dolomieten is nieuw voor mij,…. heerlijk! De eerste dag eens kennismaken met de lokale VVV en op zoek naar de actieve lokale Italiaanse outdoor sporters. Enkele routekaarten verzamelen en de benodigde voeding zoeken bij de locale winkeltjes. Ik kom graag in contact met de locals, betere (en leukere) gidsen zijn echt niet te vinden. Ook daar zijn vele trailrunners waar altijd wel mee af te spreken is…. Ook de hutten in de bergen worden vaak door liefhebbers gepacht en daar zitten hele waardevolle tips die ze graag delen. Bij bewolkte dagen is het advies van een berghut local voor mij altijd bepalend of ik wel of niet een volgende bergkam zal nemen.

Met het donker, in de ochtend de bergen in…. De zon op zien komen en in een uur of 6 een mooie trailrun ervaren voordat ik terugkom om het ontbijt verzorgen, nog voordat de anderen wakker zijn. Rekening houden met elkaar door regelmatig voor jezelf te kiezen… Ik heb er zin in…

Tot de volgende keer…

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?