fbpx

Trailrunning van nu tot TDS en daarna

Wat hebben we een weer weer…. Echt geen geklaag,.. het weer is weer eens weerzinwekkend!… Ik beken… ik kan erg genieten van mooi weer. Bij een lange (ultra)trail is afwisseling in weersomstandigheden welkom, maar over het algemeen loop ik graag met een zonnetje zo ergens boven mijn hoofd… Ik kan dan ook niet anders zeggen dat dit heerlijke weer me weer eens goed doet, tenminste… op weer een klein detail na dan.

De eerste 8 dagen 110km

De voorbereidingen voor de TDS (119km) in Chamonix gaan eigenlijk prima. Verdeeld over 5 trainingen heb ik 110km over de paden gerend… Op onderzoek naar nieuwe paadjes en routes bedenken voor de eerste 4 Trailrunning Sessions die we hier in Geldrop organiseren, als de eerste set om vervolgens na de vakantie op verschillende plaatsen in Nederland hetzelfde te doen. Na mijn 5e trailrun was het mijn dochter die de 4e teek van de avond eruit haalde,…  Op dat moment ben ik de tekenbeten eens gaan optellen van alle voorgaande trainingen en al snel kwam ik tot het geweldige aantal van 14 tekenbeten na 110km door de bossen. Het gevoel dat het aantal 14 best wel veel was zorgde ervoor dat ik verder ging kijken naar rondjes op mijn benen… Ja, ik poste zelfs een foto van een beet die ik niet vertrouwde in onze Trailrunning Groep om te vragen wat zij zouden doen.

Dit alles is een hele lange inleiding voor mijn doktersbezoek de dag erna waar ik direct een penicilline kuur voorgeschreven kreeg,… preventief,… ter voorkoming van de ziekte van Lyme. O ja,… met een kleine instructie van de apotheek… “Sporten mag,… maar de eerste 2 weken absoluut niet in de zon, en de 2 weken erna zo min mogelijk…”

De komende weken wordt er zeker getraind,… ik ga gewoon naar het bos of kies de open vlakte voor of na zonsondergang…of zoiets…

Mooi vooruitzicht

De korte versie: Ik ga 2 weken naar Noord Italie – Zuid Tirol.

De Lange versie: Ik ga me helemaal de blubber lopen over de geweldige paden in de regio Levice Terme. Doel is zeker 10.000 D+ en dit allemaal gewoon in combinatie met de familie. Terwijl iedereen nog slaapt vertrek ik in alle vroegte naar buiten en zal de bergen bezoeken en,… dan 5 uur later met vele nieuwe ervaringen weer fris aan het ontbijt met de dames die net wakker worden. Ik ben nu al plannen aan het bedenken en zal met een simpele kaart de gekste paden gaan ervaren. Eigenlijk een Kaprun avontuur, maar dan in Italië. Op zoek naar de sportieve locals met hun suggesties en verhalen. Op zoek naar vriendelijke Soul-mates die samen willen lopen. Op zoek naar de lokale voedingsproducten die ik bij me kan dragen tijdens mijn trail en kan uittesten. Vele herinneringen opdoen in een nieuwe omgeving. Wat gear testen en vooral: GENIETEN van al het moois van de Dolomieten. Misschien kom ik bij het trailrunnen wel op de eerder gelopen route van de Lavaredo Ultra trail, misschien ook niet. Ik ben blij dat ik 2 weken in de bergen kan trainen, met de wetenschap dat ik bij terugkomst nog maar 2,5 weej hoef te wachten op de start van de TDS in Chamonix in Frankrijk. Maar, toch nog 1 trainingstrail in La Roche. natuurlijk bij Trail des Fantomes in de Ardennen… Goh,… zoals ik al aangaf… ‘Mooi vooruitzicht’.

Dan,… vanmorgen een kort WhatsApp berichtje van mijn maatje Carlo Pappot: “Moguh maatje. Heb je zin in nog een Engels avontuur ?” met daaronder een link naar de website van Endurancelife.com

Je begrijpt,… ik ga weer naar Engeland… we zijn nu aan het kiezen…

Ik prijs mezelf gelukkig,.. met de mensen om me heen: NEVER A DULL MOMENT!!!

Tot de volgende keer,…

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

NOTE:
Er komen nog 3 (Pilot) TRAILRUNNING SESSIONS en er zijn nog plaatsen, al hebben al meer dan 20 deelnemers zich gemeld! Save your date on: (13-07-2015 / 19-07-2015 /22-07-2015)

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?