fbpx

Trailrunning – soms loopt het anders

Het is even stil geweest met de verhalen over mijn trailrunning avonturen. Ik heb niet stil gezeten want ik heb geweldige solo-trails gelopen in de Dolomieten Italië en ben samen met Maarten vele vrienden gaan aanmoedigen afgelopen zondag tijdens de Fantome trail in La Roche. Een blog komt normaal gezien vanzelf, dan zit het verhaal in mijn hoofd en moet dit eenvoudig opgeschreven worden. Deze keer is het anders… Het is zoeken naar woorden. Toch wil ik iets van me afschrijven dus, dan maar in een verhaal,… Trailrunning als metafoor.

Eigenlijk is het heel eenvoudig… Ik ben op zoek naar uitdagingen die me voldoening geven. Het moet dus niet vanzelf gaan, moeite doen om een doel te bereiken geeft me een ontzettend tevreden gevoel, het maakt me trots, het geeft me onvergetelijke momenten die als herinneringen blijvend zijn. Ik heb mijn uitdagingen gevonden in het beoefenen van trailrunning en beschik over mijn eigen avonturen bibliotheek. Het gevoel dat ik leef en de positieve energie maken wie ik ben en dat deel ik met familie en vrienden.

Voor de 8e keer ga ik terug naar Chamonix, dit keer voor de TDS…. Een trail van 120km die ik mag afleggen binnen 33 uur. Pittige hoogtemeters en vele technische paden. Met een start in Courmayeur (Italië) en een finish in Chamonix (Frankrijk) gaan ik op reis. Dit keer samen met Maarten en met Linda als onze steun en toeverlaat op verschillende punten onderweg. Het wordt een uitdaging van formaat,… balanceren tussen wil en kunnen en een combinatie zoeken in mentaal kunnen en doen. De bergen rond de Mont Blanc zijn onvoorspelbaar maar mooi. Door mijn verschillende deelnames aan de Mont Blanc Marathon, de CCC, en de UTMB ken ik de omgeving,… ik ben ver van huis maar het voelt als thuiskomen.

”   Ik kijk om me heen, zie serieuze gezichten en vele tinkelende ogen veelal verborgen achter de glazen van een fel montuur van een sportbril. Uit de boxen vliegen de opzwepende muzieknoten door de straten van Courmayeur. Langs de kant staan vele supporters die speciaal gekomen zijn om de deelnemers aan te moedigen. Wat een sfeer, wat een moment. De zenuwen zitten tot boven in mijn keel… Het snelle ritme van mijn hart is door heel mijn lijf voelbaar. Voor de 3e keer check ik mijn gear en ik besef dat mijn eerdere checks hetzelfde resultaat hadden… alles prima. Het besef dat na de eerste stap vooruit er nog vele zullen volgen om de complete 120km af te leggen daalt in. ‘Dit is waar je van gedroomd heb Chris’, hoor ik mezelf zeggen. ‘Je staat op het punt je droom te beleven!’, volgt daarna…. Door de knal van het startschot wordt ik wakker…. Ik kijk om me heen en besef dat ik in bed lig en alvast de start heb beleefd,… Ik kijk nog even in het donker en sluit vervolgens opnieuw mijn ogen met een lach op mijn gezicht,…
De TDS zit al in mijn systeem,… en dat is goed!   ”

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?