fbpx

Trailrunning – ieder zijn motivatie

Met een laatste blog op 21 augustus is het toch weer even geleden… Ruim 2,5 maand druk met veranderingen die veel energie hebben gekost. Ik zat in een fase van: Wat moet dat moet en dat alles om weer rust te krijgen. Nou, het moeten is nu achter de rug en er is weer rust en ruimte. Ik heb veel keuzes gemaakt waarbij ik me goed voel voor mezelf en voor mijn meiden. Daarbij heb ik een start met mijn eigen bedrijf Ultra Management waar ik mijn eigen richting en keuzes in projecten kan bepalen. De metaforische langste en zwaarste ULTRA heb ik achter de rug… ik ben gevoelsmatig uiteindelijk gefinisht en daarbij liepen mijn maatjes mee of zagen ze me over de finish komen. Ik kan weer uitkijken naar uitdagingen op alle vlakken, ….. en dat geeft me weer een goede motivatie met daarbij een heerlijk gevoel.

Trailrunning

Hoewel ik een echte liefhebber ben van deze geweldige sport heb ik het uitoefenen echt niet kunnen combineren. Te druk en totaal geen energie. Gek eigenlijk, want de buitenlucht, het lichamelijk bezig zijn doet iedere keer veel met me. Ik kan zogezegd letterlijk mijn hoofd leeglopen onderweg. En als dit in de eerste 2 uur me niet lukte, dan liep ik gewoon nog een uur tot ik weer rustig was. Het is dan ook prettig te ervaren dat de zin om naar buiten te gaan weer is teruggekomen. Ik praat weer meer over trailrunning, het zit weer in mijn systeem.

Regelmatig schieten die maffe momenten door mijn hoofd van situaties die ik me herinner van eerdere trails. Ik heb afgelopen zaterdag de sfeer weer kunnen ervaren tijdens een 26km trail samen met Julia en Carlo. Heerlijk onbezonnen over de paden in de bossen en over de hei van regio Geldrop. Met een november zon, 18 graden en geen moetjes maar alleen maar keuzes van het moment en de verschillende situaties waar we samen de richting en het tempo van de dag bepaalden. Met een lach op onze gezichten ontspannen selfsupporting door de natuur. Tja,.. dat is voor mij de ultieme trail-ervaring. Met vrienden door de natuur. Het besef dat ik na 26km nog vrij ontspannen kon bewegen stemde me goed… nog steeds sterk genoeg voor dit soort acties.

Ik heb een doel nodig

Waarschijnlijk geldt dit voor iedereen… maar in het bijzonder voor mij. Ik hou de berichten van mijn vrienden in de Social Media goed in de gaten en zie dan ook van alles voorbij komen. Velen zijn de deelnames voor 2016 aan het plannen en boeken. Al die tijd ben ik daar niet mee bezig geweest, maar….. ik heb wel een doel nodig, anders blijft de actie achter. Dus,… Deze keer ben ik geholpen door verschillende trail-maatjes.Maarten en Marek hadden me al opgegeven voor de Legends Trail, 250km door de Belgische Ardennen. Maar daarna had ik geen uitdaging staan. Tot zaterdagavond. Een gezellige avond in Eindhoven met Carlo en Julia legde de basis voor mijn besluit. ‘Samen met Carlo de hele Thames volgen,… Een reis van bijna 300km van Londen tot de bron waar de Thames ontstaat bij een ECONIC STONE MARKER.

T184
”  The race sees competitors attempt to complete an epic 184 mile journey self supported along the Thames National Path starting from the Thames Barrier in London (South Side) on Friday 26th August 2016 at 10.30am and finishing at the iconic stone marker, signifying the source of the River Thames by 18.30pm on Monday 29th August 2016. ” >> Website T184

Na het lezen van bovenstaande omschrijving had ik mijn doel voor 2016 gevonden. Ik liet Carlo op zaterdag de reservering bevestigen en zo hadden mijn beste trail-maatjes me ingeschreven voor 2 enorme uitdagingen. Ik ontving een paar dagen later van de Race Directer persoonlijk een e-mail met de bevestiging. Hij was blij met de 2 Nederlanders die bij zijn kleinschalig evenement gingen deelnemen. Heerlijk die persoonlijke sfeer bij dit soort evenementen.

En dus

Een leuke/noodzakelijke bijkomstigheid van mijn (idiote) doelstellingen is de route en het plan er naar toe. Met een doel voor ogen komt de wil om voor te bereiden automatisch in mijn systeem. Niet omdat het moet, maar omdat het nodig is om tijdens het evenement het gedeelte tussen start en finish in een goede beleving te kunnen ervaren. Ik ben blij met de mensen die nu om me heen bewegen, ik ben blij met trailrunning als passie en de momenten die daar uit voorkomen. Ik ben blij met mijn nieuwe uitdagingen… want,:

”  Every accomplishment starts with the decision tot try…. ”

Back on the trails… hope to see you there…

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?