fbpx

Trailrunning: Keuzes kunnen belangrijk zijn

Soms is het belangrijk te beseffen dat we in staat zijn eigen keuzes te maken.
Zonder eigen keuze geen richting waar je je prettig voelt. Mijn trailrunning activteiten  zijn ontstaan met een bijzondere start. Door het kopen van het boek ‘Extreem Lopen” zag ik als eerste het evenement de ‘Ultra Trail du Mont Blanc’ ook wel bekend als de UTMB omschreven. Na het lezen van de eerste 2 pagina’s had ik onbewust al gekozen… het koste me nog een paar pagina’s om het vervolgens ook hardop tegen mezelf uit te spreken. “JA, die ga ik doen.” En dat moment was  eigenlijk al direct het startsein voor een mij onvergetelijk avontuur…. Het startsein van ruim 30 trails als deelnemer, voordat ik überhaupt kon deelnemen aan deze ultrarace.

Het mooie van een gevoelskeuze is de enorme wil om er te komen. Vol overtuiging willen en daarna eens kijken en ervaren. Na gaan denken over een plan, een plan dat past bij de situatie en mee kan in het ritme naar het nieuwe doel. Feitelijk, vanuit een niet Ultra Trailrunner naar een 168km ultra trail rond het Mont Blanc massief met daarbij 10.000 D+ klimmeters.

Ik herinner me nog dat ik in het begin voorzichtig was met het delen van mij keuze. Deed ik dat vervolgens toch, en was het antwoord van de ander: ‘Gaaf, waanzinnig!’, dan kon dat twee dingen beteken. Of hij begreep het niet en vroeg dan ook niet verder…. Of ik had iemand getroffen die meer interesse toonde in het waarom… Die niet alleen de idiote afstand van 168km met de vele hoogtemeters zag, maar die eigenlijk meer op zoek was naar mijn motivatie… Dit zijn nog steeds mijn echte trail-vrienden,… die snappen keuzes door een glimlach te laten zien… door vaak ook mee te gaan of door eigen keuzes te delen.

Ik ben 4 jaar later in Chamonix over de finish gekomen van mijn deelname aan de UTMB. Non-stop meer dan 40 uur lopen door de bergen in Chamonix heeft me bewust gemaakt dat keuzes erg belangrijk zijn, in ieder geval voor mij. We hebben altijd een keuze… uiteindelijk ben je zelf diegene die reageert en handelt op situaties waar je in terecht komt. Bij het ultra trailrunnen zijn er regelmatig momenten dat je eigenlijk fysiek door uitputting niet verder kan,… totdat je er zelf voor kiest om verder te gaan.. totdat je beseft dat je een mindset kan kiezen… Totdat je ervaart dat het wel kan en je gaat weer door… Ik vind dat een geweldig proces,.. mooi, helemaal van jezelf en zo puur (jij en jezelf).

Het mooie van mijn eigen keuzes is het resultaat wat ik tegemoet ga. In mijn beleving is er geen goed of slecht resultaat. Iedere deelname is een leercurve.. iedere deelname is een momentopname en uniek in haar samenstelling. Waar ik met name nog veel in wil ervaren/leren is het maximaal kunnen genieten tijdens mijn gekozen (extreme) uitdagingen. Het kunnen verleggen van mijn grenzen, zonder dat ik daarbij in onverantwoorde situaties terecht kom.

Ik heb vrienden om me heen die allemaal uniek zijn als persoon. Wat wij wel gemeen hebben is de ‘Gevoelsmatige keuze’… Het doen wat goed voelt en het verleggen van je grenzen… Het willen verkennen van het onbekende met de ervaringen die je al hebt. Het opzoeken van elkaar om samen avonturen aan te gaan…

En ja,…. ook je vrienden kun je kiezen,… en dat heb ik gedaan…

Tot de volgende keer.

Chris van Beem

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?