fbpx

Holy F#ck… The Legends Trails almost there

Legends Trails Logo - Trailrunning
Wat is balans en hoe kan je die het beste samenstellen? Nou, ik ben best in balans, maar  de samenstelling klopt van geen meter. Energie kan je maar 1x goed verdelen, zo ver ben ik, maar als je een doel voor ogen hebt, zal je de verdeling meer richting het doel moeten laten gaan…. en… dat lukt voor geen meter…

Afgelopen maandag begonnen de berichtjes binnen te komen van mijn maatjes… Naast Marek en Maarten, begonnen nu ook Sabine, Julia en Carlo te reageren… “Wat ben je allemaal (niet) aan het doen, maatje?” En,… “Misschien moet je maar niet starten”. Tja,.. ze hebben gewoon gelijk.. Na wat uitleg over hoe ik het zie heb ik de bezorgdheid weg kunnen nemen, “Ik weet wat ik wil, ik weet ook wat ik niet wil,… En dus ga ik zeker starten!

Wellicht voor iemand wel herkenbaar, maar de laatste 3 maanden zijn voor mij een ramp gebleken in het plannen van mijn trainingen. Niet geblesseerd, gewoon tijdgebrek door andere belangrijke dingen! ‘Ja, maar waar een wil is, is een weg…’ Ja, dat klopt natuurlijk,… maar ondanks de wil, heb ik die toch niet gevonden. Ik heb dus een sterk plan B nodig… waarin ik een andere voorbereiding zal gaan kiezen,… eentje die past voor het moment. Samenvattend heb ik nog 3 goede weken om me voor te bereiden en die ga ik goed benutten….

Kijk ik terug naar mijn Movescount account dan zie ik een totaal van 140,18 trainingskilometers in 2016. Dat is nog geen 60% van de totale afstand Legends Trail, die in 1x afgelegd moet worden.

De Legends Trails is een verhaal apart. Een loodzware trail waarbij niet alleen de afstand belachelijk is, maar ook de paden. We doorkruisen voor mij bekende gebieden in de Ardennen, maar via GPS en via trails of paden die vrij weinig of niet gebruikt worden. Daarbij starten we om 18:00u op een vrijdagavond en mogen we tot maandagmorgen 7:30u erover doen om weer binnen te komen bij de finish. Eigenlijk lopen we van die 61,5 uur grotendeels in het donker. Er lopen doorgewinterde Ultra Trail lopers bij, die ondertussen ook zijn gaan trainen over de vrijgegeven GPS routes in de Ardennen. Er verschijnt steeds meer informatie over deze tocht op Facebook en op de website van Legends Trails en ja,… dit zijn toch de uitdagingen die ik graag opzoek. Daarbij hebben Tim en Stef er echt alles aan gedaan om het evenement veilig en verzorgd goed neer te zetten.

Gelukkig heb ik aardig wat ervaring en weet ik waar ik aan begin. Wat ik de komende weken ga doen is ervaren waar ik sta… Ik heb mijn maatje Leon van Meijel van Paramount Fitness gebeld en onder zijn begeleiding zal mijn lijf zo sterk mogelijk gaan maken in een verantwoorde explosief kort trainingsschema. Het wordt een combinatie van extreem trainen met toch nog dezelfde drukte om me heen. Met natuurlijk nog verschillende ultra-trainingen tussendoor. Maar,… mijn insteek bij de start van de Legends Trails is een nuchtere. Ik doe wat ik kan en ik kan wat ik doe….

De Legends Trails is opgebouwd uit 5 verzorgingsposten op ongeveer 50km na elkaar. Ik ga dus mentaal 5 trails van ongeveer 50km achter elkaar lopen. Na iedere verzorgingspost ga ik bekijken of ik verder kan en wat de strategie gaat zijn voor dat blok van 50km. Ik zal een trail-maatje opzoeken die past voor het ritme wat ik kan lopen en anders wordt het een lange solo-trail. Iedere trail begin ik met de insteek dat ik wil finishen, zo ook hier. Alleen,… niet ten koste van alles.

Eigenlijk kan ik de essentie terugbrengen op het volgende….
Natuurlijk is deze uitdaging de grootste in de Benelux, natuurlijk zal ik het uiterste gaan ervaren en zijn 3 dagen non-stop bezig zijn met trailrunning een zwaar vooruitzicht…
Maar ik zie het anders… De essentie voor mij is dat ik me aansluit bij een evenement dat georganiseerd is door doorgewinterde ultra-lopers (Stef en Tim), die snappen gewoon wat erbij komt kijken en wat ervoor nodig is. Ik begeef me onder een groep bijzondere trailrunners, die allemaal bereid zijn om dezelfde uitdaging aan te gaan. Daarbij loop ik (erg lang) in de prachtige omgeving van de Ardennen… en,… Dit is wat ik doe, dit is wat ik wil en dit is de sfeer waarin ik mezelf kan vinden…. En, daarbij,… ik hou nu eenmaal van uitdagingen waar ik het maximale van mezelf vraag….

Het is mijn verhaal, mijn keuze in mijn voorbereiding en ik zeg daarbij niet dat het zo ook kan… want dat is niet reëel. Wat ik wel wil zeggen is dat iedere uitdaging start met de eerste stap en dat het vervolg echt persoonlijke invulling is… Met veel plezier had ik de afgelopen 10 weken me vol in de voorbereidingen willen storten… Maar goed,.. wat niet is geweest kun je niet veranderen. Wat gaat komen kun je oppakken vanuit de situatie waarin je zit en daarbij het maximale voor jezelf eruit halen door keuzes te maken. Zo is er nooit een falen en zijn er altijd leer-momenten… .

Ook ik sta dus aan de start van de Legends Trails... en ervaar wat er komt. En ondanks alles heb ik er ontzettend veel zin in… (en ik heb nog 3 weken om te trainen… 😉 )

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Lama en Chris

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?