fbpx

The Legends Trails, straks 3 dagen onderweg…

Goed, nu komt het dus wel heel dichtbij. Overal verschijnen de berichten op de Social Media, en ook de weersverwachtingen zijn al bekend voor 4 maart aanstaande. Tja, dit kan nog alle kanten op, maar zoals het er nu uitziet,… ziet het er niet uit!.

Maar, zoals altijd bij het aflopen van de aanloop naar een evenement gaat het bij mij nu echt kriebelen. Ik heb er ontzettend veel zin in… Mijn korte uitleg aan andere niet-ultra-trail-runners wordt vaak niet echt begrepen, maar,… dat begrijp ik dan wel weer. De afstand van 250km, het beroerde weer, de 3 dagen ploeteren door de omgeving van de extreem natte en koude Ardennen met een D+ van 7.000 meter is zwaar,… maar gek genoeg ontstaat bij mij een glimlach op mijn gezicht bij de gedachte dat ik weer eens ga starten met een uitdaging waarvan ik niet weet wat de inhoud nu echt gaat zijn. Een ultra-trail met extremen, een uitdaging van formaat… en,.. een setting met 49 liefhebbers als deelnemers en waarschijnlijk evenzoveel leden van de organisatie en vrijwilligers waar ik graag tussen rondloop.

Waarom deze uitdaging?

Mensen die me kennen begrijpen dat constant op zoek wil zijn en vooral op zoek ben naar nieuwe dingen. De ontwikkeling van het Europese platform TRAILRUNNING is een voorbeeld waarbij ik ook niet stop totdat ik tevreden ben, ik wil gewoon bezig zijn met deze sport in alle varianten die nu mogelijk zijn en die gaan ontstaan doordat ik bezig ben geweest. En,… de grootste voedingsbodem om dit allemaal te kunnen doen is mijn lol en passie voor deze uitdagende, speelse en mooie sport trailrunning. Zelf bezig zijn geeft een enorme energie en voldoening.

10 jaar ben ik nu (ultra)trailrunner en de uitdagingen worden steeds uitdagender. Natuurlijk kan ik genieten van de kortere trails, ook geweldig om te doen. Maar bij een Ultra Trail zoals de Legends Trails komt net iets meer kijken. Al weken ben ik me mentaal aan het voorbereiden en ik kies trainingen die passen binnen mijn situatie. Ik weet dat ik een paar keer (ik hoop minder dan 10x) helemaal stuk zal zijn. Ik weet dat de twijfel dan omgezet moet worden in doorzetten. Ik weet dat ik goed naar mijn lijf moet blijven luisteren en gedoseerd moet lopen om een kans te blijven houden om heel de afstand te kunnen overbruggen. Ook weet ik dat ik veel dingen nog niet weet en die kom ik allemaal tegen onderweg. Hoe ga ik om met situaties die nieuw voor me zijn… Ik heb werkelijk waar geen idee, ik weet alleen wel dat ik niet kan wachten op die nieuwe situaties die zich gaan aandoen. Ja,.. wat is je grens van kunnen en wanneer weet je dat je daar bent aangekomen? Bij mijn deelname aan de UTMB dacht ik mijn grens te hebben gezien en gevoeld,… gek genoeg bleek die grens niet de grens,… meer een halte om de boel weer even op orde te hebben om vervolgens weer door te gaan. Grensverleggende ervaring dan? Ja het is een geweldig en bijzonder gevoel als je 1 uur later gewoon weer aan het trailrunnen ben, een ervaring rijker ben en waarbij je beseft dat de eerdere grens vervaagd is en plaatsgemaakt heeft voor een nieuw dun lijntje dat ergens voor me ligt.

Ik denk, nee,… ik weet dat de mentale focus voor mij on-losmakend verbonden is met mijn deelnames aan Ultra-Trails. Mede daarom ren ik als training 100x 70 traptreden in een trappenhuis in 140 minuten omhoog en omlaag…. Natuurlijk is dit een goede training voor mijn lijf, maar mentaal gebeurt er ook wel iets met me. Het is namelijk helemaal niet leuk om dit te doen! Het is voor mij een training om de focus te kunnen behouden. Geloof me,… de laatste 20x omhoog was pittig,.. in de eerste plaats vonden mijn benen er niks meer aan, maar in de andere eerste plaatst trainde ik op dat moment mijn focus en doorzettingsvermogen…. Het vasthouden van een focus is voor mij belangrijk… De strategie van ‘Waar leg ik de focus op’ om te kunnen volhouden is een ander dingetje,… dat prent ik vooraf in mijn hooft in de vorm van een doel en daar hou ik me ook aan….
Chris Festa Trail 2015

De laatste trainingen

Over 10 dagen begint om 18:00u het Legends Trails avontuur. Eigenlijk doe ik normaal de laatste 2 weken voor een zwaar evenement helemaal niks meer. Alleen goed slapen, eten, water drinken en wat krachtoefeningen. Dit keer nog een laatste spurt om mijn benen wat te laten wennen aan de duur van 3 dagen voortbewegen. Op woensdag 2,5 uur en donderdag 2-3 uur lopen in het donker… Op zaterdag starten we met een groepje liefhebbers en lopen we op GPS de OHM trail. Jullie kunnen mee, ik zal een aankondiging maken met de gegevens op onze Facebook Pagina. Ik geloof 50km ontspannen door de natuur en ja,… de OHM trail is toch een hele mooie… Tussendoor blijf ik met die Kettle Bells in de weer en zorg ik ervoor dat ik zo sterk mogelijk aan de start verschijn.

Op donderdag gaan Maarten, Marek en ik onze gear-lijst checken en stellen we de Garmin in voor de wedstrijd. En, op vrijdag heb ik afgesproken met Marc van Dijk bijScarabee om de laatste (ik denk warme) noodzakelijke gear te verzamelen. En dan is deze jongen zo goed als klaar….

In mijn volgende blog zal ik mijn plan van aanpak voor de Legends Trail delen… verder ook de link naar de tracking-website waar ik real-time te volgen ben… Gek idee eigenlijk… Volgers kijken voor het slapen nog even, worden wakker en kijken in de ochtend nogmaals om te zien waar ik uithang… 2 nachtjes doorpakken,… het is wat…

Ik ben weer een stapje verder,… met mijn hoofd zit ik al half bij de wedstrijd… En dat geeft af een toe een heerlijke roes… Altijd leuk de aanloop naar iets heel leuks.

Tot de volgende keer…

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

“The only time I look back, is to see how far I’ve come…”

Volg me op:

Twitter: @TrailrunningNL | Facebook: TrailrunningNL | Instagram: chrisvanbeem

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account