fbpx

Morgen de Legends Trail 250km

En dan is het eindelijk donderdagavond, mijn laatste rustige avond voor de komende 3 nachten. De Legends Trails, nu al legendarisch voor mij. Nooit eerder heb ik vooraf zoveel nagedacht over scenario’s, over de kleding en de voeding tijdens mijn deelname.
Toch maar even mijn plan delen,… ik heb er even op zitten broeden… maar het ei is uitgekomen, tenminste,… het zou morgen zomaar anders kunnen uitpakken… 😉

Ik zie de Legends Trails als een enorme uitdaging… de grootste tot nu toe voor mij. De afstand is groots, de tijdslimiet is groots en de condities zijn extreem zwaar. Komt nog bij dat we meer in de nacht lopen dan overdag en,… er zijn slechts 4 verzorgingsposten over de hele afstand. Slaapplaatsen zijn er niet,.. .die kun je zelf creëren met de dropbag die je naar eigen invulling kan samenstellen. De organisaties is groots, nu al petje af voor de organisatie met haar vrijwilligers die dit mogelijk maken. Dit extreme evenement kan met haar 60 ingeschreven deelnemers kleinschalig genoemd  worden. Ik geloof dat er nu 40 deelnemers aan de start zullen verschijnen. Daarbij is het voor mij mijn eerste 250km GPS track trail ervaring en zal ik waarschijnlijk veel alleen door de donkere Ardennen gaan voortbewegen.

Maar ga ik hier over zeuren? Integendeel… dit is een scenario die ik opzoek. Wat een geweldige uitdaging kan ik aangaan. Geen idee hoe het feitelijk gaat uitpakken en of ik de finish zal bereiken, maar ik weet wel dat ik niet zal stoppen tenzij ik uit de race gehaald wordt of dat ik het zelf gewoon niet meer kan halen door een blessure of de tijdslimiet die geldt voor bij de verschillende posten.

Net zoals altijd heb ik een goede motivatie nodig om überhaupt te beginnen. Ik ben dus ook op zoek gegaan naar mijn motivatie. Nou, het is eigenlijk heel simpel… Ten eerste wil ik dit gewoon heel graag,… niks moet. Verder zitten er vele interessante situaties aan te komen waarbij ik bij mezelf te raden moet gaan hoe ik dit ga oplossen. Zowel fysiek als mentaal komen er momenten dat mijn wil om door te gaan sterker moet zijn dan de signalen die mij lijf zullen geven. Constant zal ik op zoek zijn naar positieve mooie situaties waar ik weer energie uit kan halen om toch door te gaan. Ik weet dat ik na 40 uur trailrunnen bij de UTMB helemaal knakte, na de laatste klim op nog maar 7km afdaling van de finish…. Ik knakte hard… Ik had nergens zin meer in, behalve mijn ogen dicht doen en slapen… Toch, na wat gekkigheid en bewustwording liep ik een paar uur later lachend over de finish in Chamonix… ja,… Soms moet je doen om te beseffen dat je het kan…

Mijn plan is eenvoudig… Ik loop niet 1 trail van 250km, maar ik loop 5 trails van ongeveer 50km… iedere verzorgingspost is voor mij een finish. Daar heb ik mijn dropbag en daar zit mij gear en voeding in voor de volgende stage. Ik heb mijn gear zorgvuldig geselecteerd op extreme koude omstandigheden en heb gezorgd voor vele diverse smaken in voeding om te kunnen blijven eten en drinken.
Verder loop ik voor niemand anders dan mezelf… Het zijn mijn keuzes en die neem ik serieus. Het luisteren naar mijn lijf heeft me op de Festa Trail na altijd naar de finish gebracht.

De mannen van de Legends Trails hebben geregeld dat wij tijdens de trail voor vrienden en familie te volgen zijn… Zelf heb ik nummer 10 en zolang ik in de race zit ben ik te volgen op de website, met url: http://live.legendstrails.com

Eigenlijk ben ik ongeduldig… Morgen om 18:00u mag ik beginnen. Als ik de berichten moet geloven hebben we veel nattigheid op de paden en mogen we genieten van sneeuw en kou. Ik geef er helemaal niks om… ik wil gewoon beginnen. Morgen rond het middaguur stap ik in de auto, dan begint mijn avontuur. Ik zie uit naar de (ge)(ont)spannen sfeer bij de laatste uren voor de start. Mijn maatjes Marek en Maarten zijn er dan ook… Ik zie uit naar het beginnen van mijn uitdaging,.. Genieten-afzien-lachen-huilen-stukgaan en vooral beleven… daarmee zal ik het moeten doen.

Misschien raar, maar daar zie ik erg naar uit… Over mij hoeft niemand zich zorgen te maken, ik doe wat ik wil en ik wil wat ik doe…

Eens kijken waar de grens begint, eens kijken wat daarachter te vinden is….

Tot de volgende keer…

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?