fbpx

Testing one two one, two..

Tja… daar sta je dan als echt hoka loper op een paar inov-8 ( x-claw275).  Kan het contrast nog groter? Wellicht wel hoor maar voorlopig loop ik met een ‘drop’lager. Qua uiterlijk heeft het profiel veel weg van een crossmotor band van Michelin 😉 Maar laat je daardoor niet denken dat het een stugge zware schoen is! In tegendeel, zeer flexibel en licht. Wat me verder opvalt is de pasvorm, meer dan genoeg ruimte in de voorvoet bij de standard fit. Ook dit laatste ben ik niet gewend maar ik laat me vandaag in alle opzichten verrassen!

Testride nr 1.
Samen met mijn doggie deze inov’s uitgelaten in een deel van mijn achtertuin: de soesterduinen. Dik uurtje draven, in het begin nog wat onwennig maar zowel de pasvorm als de ‘drop’ voelen wel oke aan.
Sterker nog, eigenlijk wel lekker om wat meer ruimte voor de voorvoet te voelen. En ook maar even gekeken hoe ze het doen in het mulle zand. Ben er nu toch! Tja… eerlijk is eerlijk, dit laatste is niet helemaal een top terrein voor deze stoere pattas. Maar let wel, dit is mijn persoonlijke mening en misschien ook wel gecombineerd met mijn loopstijl. Waarom vond ik het mulle zand en duinhellingen niet fijn in combo met de innov-8: veel snelheid gaat verloren door het ‘graven’ van deze schoenen. Deels door de flexibliteit en deels door het profiel.

Natuurlijk laat ik het niet bij 1 test ronde! Om een goed beeld te krijgen had ik me voorgenomen om deze week al mijn trainingen op de inov’s te lopen. Met gemengde gevoelens start ik mijn tweede test ronde een dag later achter paleis soestdijk om zo door een kletsnat en modder bos richting lage vuursche te knallen. Merk dat ik goed kan versnellen en stukken mtb route gaan bijzonder gemakkelijk. Wat een heerlijke grip! Geen geglij of gedoe, gewoon je tempo kunnen behouden zowel helling op als blubberpad omlaag. Kijk… heb het natuurlijke habitat van deze inov-8 gevonden. Super schoentje voor dit terrein.

Als ik de ohm trail was gaan lopen waren dit absoluut mijn matties geweest. Kortom: een heerlijke snelle lichte schoen voor trails waarbij er veel grip wordt gevraagd.

Veel trail-fun!
Sabine de Vries

IMG_4204

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?