fbpx

Verfrissing voor de trailrunner tijdens deze warme dagen.

Tijdens deze warme dagen kan een trailrunner wel wat verkoeling gebruiken. Wat als we je vertellen er is een gezonde en vooral lekkere manier is om af te koelen na (of zelfs voor) het hardlopen? Maak kennis met: banaan-eiwit ijs! We houden ervan!

Ijs is meestal gemaakt van room, melk, verschillende soorten suikers en veel kunstmatige toevoegingen. Gelukkig heb je niet  al die onzin nodig hebt om een heerlijk ijsje te maken. Dit recept voor overheerlijk banaan-eiwit ijs is gemaakt van slechts drié ingrediënten: bananen, biologische proteïne poeder én sojamelk. Door het toevoegen van proteïne poeder wordt het ijs erg romig, en barst  het van de eiwitten. Je kunt dit ijsje eten als toetje na je trail maar ook als ontbijt! Voeg wat walnoten toe en je ontbijt bevat alles wat je nodig hebt: koolhydraten, eiwitten én gezonde vetten. Voor dit recept is vanille eiwitpoeder van het merk Fitshe gebruikt, dat is 100% biologisch en gezoet met gevriesdroogde bananen. De combinatie van bananen en vanille samen is erg lekker.

Hoe maak je het?

Ingrediënten (Maakt een mengsel)
– 6 bevroren bananen
– 150 ml sojamelk
– 75 gram organisch eiwitpoeder (Fitshe)
– Een handvol walnoten

How to: Voeg de bananen en de sojamelk samen in de keukenmachine en meng tot het glad is. Tot slot, voeg het vanille eiwit poeder toe en laat het opnieuw mengen. Plaats dit romig mengsel in een plastic bakje en bewaar het in de vriezer. Na een paar uur, is jouw ijs klaar om van te smullen. Serveer het met wat walnoten bovenop. Tip: Neem het ijs 15 minuten voor het serveren uit de vriezer, dan het is perfect zacht.

Het recept hebben we gestolen van Dali eigenaar van www.zonderzooi.com. Check haar website voor meer recepten die je voor of na je training kunt gebruiken!

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?