fbpx

In aanloop naar…Cappadocia Ultra trail 2016

Ieder zijn ding, ik absoluut het mijne. Tja, wat bijzonder is het toch als je beseft dat je kan beginnen aan iets wat je al tijden bezighoudt. Iets waarvoor je traint, iets waarvoor je de juiste voorbereiding treft omdat het belangrijk voelt en waar je dingen doet en dingen laat, dit gaat vanzelf. Iets wat je graag doet vanwege de uitdaging in de avontuurlijke sportieve setting en wat zich afspeelt in een voor mij nieuwe bijzondere omgeving. Iets wat ik samen met iemand ga lopen en die dus ook deelgenoot wordt van deze beleving. Voor Sabine en mij staat er een plaatje van een ultra trail dit weekend op het programma… we beginnen op zaterdagmorgen om 7:00u aan de Cappadocia Ultra trail van 114km in Turkije.

 

Keuzes
Ik weet niet hoe het bij anderen werkt, maar over het algemeen plan ik de uitdagende deelnames ruim voorruit. En aangezien we onszelf de vrijheid niet moeten ontnemen om keuzes te maken draai ik nogal eens de logica om. Zelf weet ik al vrij snel wat ik wil,.. ik ben een soort van impulsieve doelensteller. Onder het motto : Ik leef nu en de wereld is groot, heb ik een toch wel bijzondere Bucketlist voor de komende jaren.

Maar hoe vul je je bucketlist? Ik denk dat velen kijken naar de events die er zijn en plaatsen de gave trails bovenaan de bucketlist. Bij mij was dit bijvoorbeeld de UTMB… Dat was een dingetje… die moest ik een keer gedaan hebben! Zelf heb ik al vele deelnames kunnen afvinken,… geweldige herinneringen en daardoor een geweldige basis van ervaringen die ik meenemen in mijn nieuwe uitdagingen.dsc_9531

Eigenlijk heb ik het vinden van nieuwe (ultra)trails, het samenstellen van mijn eigen bucketlist een andere draai gegeven. Ik beperk mijn keuze niet meer door naar de bekende georganiseerde evenementen te kijken,… nope….  Ik kijk voortaan vanuit de wens om ergens te kunnen en willen hardlopen. Ik kijk dus naar de mooie natuurgebieden en stel mezelf de vraag hoe graag ik daar zou willen trailrunnen. Dit kan in Nederland en natuurlijk ook daarbuiten zijn. Vervolgens kijk ik in welke vorm ik daar zou kunnen en willen rennen. Wordt het een eigen initiatief, super! Of,… zijn er mooie georganiseerde events? Ook goed. Er zijn echt zoveel mooie plekken op deze wereld waar ik nog geen voetstappen heb achtergelaten… dus,… daarom ga ik zorgvuldig om met mijn keuzes. Bewuste keuzes maken deelnames extra bijzonder. De Cappadocia Ultra Trail van aanstaande zaterdag is ook zo’n bewuste keus. En het voelt ontzettend goed als je eerder bewust gemaakte keuzes mag gaan ervaren… 😉

Verwachtingen
Aannames zijn soms niet handig als de realiteit daarna anders blijkt uit te pakken. Toch maak ik keuzes aan de hand van mijn ervaringen en mijn verwachtingen. Deze Cappadocia Ultra trail heeft nogal wat bijzondere elementen. De race director Koray is een trailrunner vriend van me en hij zet het Unesco gebied Cappadocia op de kaart door er een bijzonder evenement te organiseren. Het deelnemersveld is een internationaal gezelschap uit meer dan 50 landen. Allemaal liefhebbers van Trailrunning en stuk voor stuk trailrunners met een verhaal. Als je 114km kan hardlopen ben je zeker al even bezig, je hebt al verschillende extreme deelnames op je naam staan. Als je naar de binnenlanden van Turkije afreist dan ben je een liefhebber van de sport en houd je van het avontuur wat zoiets met zich meebrengt. Als je de betrokkenheid van de organisatie proeft in de voorbereiding, dan wordt je meegenomen in het enthousiasme en de passie en merk je dat het georganiseerd wordt door een organisatie die zelf actief te vinden is op de trails en die trots zijn op hun eigen gebied!

Wat zijn dan mijn verwachtingen? Ik zal het uit proberen te leggen….
Vanaf het moment dat Sabine en ik in de auto stappen richting Düsseldorf om vandaar per vliegtuig richting bestemming af te reizen begint het avontuur. De sfeer van voorbereiding wordt vervangen door de sfeer van; ‘Laat het onbekende maar komen,… nieuw is goed’. Gek genoeg geen zenuwen voor de (belachelijke) afstand van 114km! Nee, meer de gedachte wat de 114km allemaal aan bijzondere settings gaat brengen. De natuur, de bergen… De deelnemers, de organisatie… de lokale bevolking… De totale sfeer…

Maar, daar zijn we nog lang niet… eerst nog een 12 uur durende reis die ons met 1x overstappen tot bij Cappadocia zal brengen. We moeten niet,… we mogen eindelijk…

Ik kan me helemaal verheugen op de eerste kennismaking met het gebied. Het is donker als we aankomen maar we hebben nog een hele vrijdag om het gebied te verkennen. Het weerzien van bekenden, het kennismaken met anderen en het proeven van de sfeer. De formaliteiten van startnummer tot gear dsc_5151controle. De relaxmodus, het goed drinken, eten en rusten… Eigenlijk kan ik wel stellen dat dit zo’n geweldige fase is,… zo voor de race… klaarmaken, klaar zijn en genieten van het straks genieten…

Natuurlijk komen we voor de Ultra Trail van 114km. De uitdaging met de persoonlijke strijd, die we 24uur mogen voeren om binnen te komen. De inspanning om 114km met 3500D+ hoogtemeters af te leggen. Het opzoeken van het gevoel van stuk zitten en weer doorgaan. Op zoek naar de euforie bij het passeren van de finishlijn, in de armen van Koray die waarschijnlijk direct vraag wat we er van vonden…. Gaaf toch, het beleven van emotie…

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik kan afreizen naar Cappadocia.. Ik ben blij dat ik me kan voegen bij een groep liefhebbers van trailrunning, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld. Sabine en ik zullen genieten van al het moois waar we zelf voor gekozen hebben.

Zo eenvoudig kan het leven zijn…

Tot de volgende keer…
Chris van Beem

 

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?