fbpx

Now you see me….trailrunnen in het donker!

De donkerste tijd van het jaar is weer aangebroken. Toen in de nacht van 29 oktober jongstleden de klok weer een uurtje terug ging merkten wij het gelijk. Het gebruikelijke trail-rondje rechtstreeks uit het werk was meteen een stuk donkerder dan we gewend waren. Als trailrunner komen je doorgaans veel slecht verlichte paden tegen. Mede hierdoor is het belangrijk om zelf goed op te vallen. Je wil immers niet alleen zichtbaar zijn voor andere weggebruikers maar ook zelf goed zicht hebben op de plekken waar jij je voeten neerzet. Ervaren trailrunners weten inmiddels hoe zij zichzelf goed zichtbaar kunnen maken voor andere weggebruikers én passerend wild;) Voor de minder ervaren trailrunners onder ons die van plan zijn de komende maanden een avondrondje te maken hebben wij de volgende tips:

  • Lampjes (what else?) – Als trailrunner moet je zorgen dat je goed verlicht bent als je s’avonds de weg op gaat. Dit kan door middel van (fiets)lampjes die je aan je kleding bevestigd én/óf door een van de onderstaande accessoires te dragen.
  • Schoenclip – Zorg ervoor dat je een reflecterend clipje op je hiel van je hardloopschoen bevestigd. Je voeten zijn (doorgaans) de meest bewegende onderdelen van je lichaam wanneer je aan het trailrunnen bent. Hierdoor wordt de aandacht van andere weggebruikers (en eventuele roofdieren) automatisch naar jouw voeten getrokken.
  • Lichtgevende armband – Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor de schoenclip. Je armen zijn bewegelijk tijdens het rennen. Wil je extra opvallen tijdens deze donkere dagen? Zorg er dan voor dat je deze accessoire om jouw arm draagt.
  • Hoofdverlichting – Om te voorkomen dat je na enkele kilometers met een verstuikte enkel in het donker op een verlate bospad terechtkomt kun je als trailrunner eigenlijk niet zonder hoofdlamp. De hoofdlamp is het meest effectieve middel om de weg goed te verlichten en ervoor te zorgen dat je zonder valpartijen huiswaarts kunt keren.
  • Reflecterende kleding – Time to SHINE! Draag opvallende kleding met licht-reflecterende onderdelen er in. Een makkelijke oplossing om zichtbaarheid voor andere weggebruikers te vergroten.

Extra tip: zorg ervoor dat je altijd op pad gaat met een volle telefoon. Deze bevat doorgaans een zaklamp functie én je kunt in geval van nood ook nog iemand bellen. Kortom genoeg manier om jouw zichtbaarheid voor anderen én het zicht voor jezelf te vergroten. Enjoy your trails!

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?