fbpx

Tweede Olde Maten trail op zaterdag 12 november

Op zaterdag 12 november 2016 zal de tweede editie plaats vinden van de Olde Maten trail. Net zoals vorig jaar is deze trailrun in natuurgebied De Olde Maten, tussen Hasselt en Rouveen. Hardloopwinkel Run2Day Zwolle en Staatsbosbeheer Overijssel werken samen om trailrunning en de mooie afwisselende natuurgebieden rondom Zwolle in kaart te brengen. De start en finish is bij De Veldschuur aan de Wijkweg 2 in Rouveen.

De start is om 10.30 uur. Bekijk de trail op onze kalender.

Uniek parcours door uniek gebied
Trailrunning is hardlopen over niet verharde wegen, en op dit moment razend populair onder hardlopers. Vorig jaar was de eerste editie van de Olde Maten trail erg zwaar omdat het natuurgebied extreem nat was. Door weinig regenval de afgelopen weken is het gebied op dit moment droog, en wordt het niet verwacht dat het weer zo zwaar zal zijn als vorig jaar. In de Olde Maten wordt een parcours uitgezet van 5 kilometer lang. Deelnemers kunnen daardoor zelf kiezen of ze één keer rond willen of meerdere rondes tot 15 kilometer willen afleggen.

Vorig jaar was deze trail de kick-off van een drieluik tussen Run2Day Zwolle en Staatsbosbeheer Overijssel. Dit jaar gaan de samenwerking een stapje verder met nog een trail, en ditmaal in de buurt van Steenwijk. Zo is er in elk seizoen het komende jaar een trail. Naast de aandacht voor trailrunning en de natuur krijgt de inschrijfgeld ook een goede plek. Dit zal namelijk gebruikt worden voor de recreatieve voorzieningen op de plek van de trail. Zo is er met het inschrijfgeld van vorig jaar een kabouterpad in aanleg in de Olde Maten.

Inschrijven
De trail zal om 10.30 uur starten en de startlocatie van de tweede Olde Maten trail is De Veldschuur in Rouveen. Een schuur waar vele leuke cultuur en natuurgerichte activiteiten worden georganiseerd. Staatsbosbeheer werkt al vele jaren samen met de Veldschuur en is een perfecte startplek van de Olde Maten trail. Het inschrijfgeld is 15,00 euro, en komt dus ten goede aan de recreatieve voorzieningen in het natuurgebied. Het Maximale aantal deelnemers is 150 personen.

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?