fbpx

Mijn motivatie tot extreme uitdagingen

Je kunt jezelf afvragen: Wat is de motivatie om jezelf tot extreme uitdagingen te bewegen? Of, wat beweegt je om gemotiveerd aan extreme uitdagingen te beginnen? Of, moet je voor extreme uitdagingen jezelf motiveren om te blijven bewegen? Tja, Hoe je een extreme uitdaging ook aangaat of beleeft, het blijft altijd een dingetje wat iedereen voor zichzelf moet uitvinden. Ik zal eens proberen wat mij ertoe beweegt om deel te nemen en wat ervoor zorgt dat ik tijdens mijn deelname blijf voortbewegen. En bij het schrijven heb ik natuurlijk het besef dat extreem ook maar relatief is.

Ooit ben ik gaan onderzoeken wat het lopen van een Ultra Trail voor mij zou betekenen. Ik heb tijdens deze eerste deelnames vele, ja… echt vele, ongemakken mogen ervaren. Tijdens de echte zware tochten heb ik geleerd, heel veel geleerd. Ik heb leren improviseren, leren combineren en leren incasseren. Ik heb onvergetelijke resultaten bereikt met daaraan voorafgaand noodzakelijke zware inspanningen. Intensieve inspanningen waarvan ik voor mijn deelname niet eens het besef had dat ik zoiets kon.

Bovenop dit alles heb ik met name lang leren lopen en dus steeds langer kunnen genieten van de natuur en de sport (ultra) trailrunning. Eigenlijk kan ik stellen dat ik op zoek ben gegaan door te proberen en te doen. Ik heb nieuwe mogelijkheden gekozen door niet meer te denken in grenzen maar in doelen. Immers, achter iedere finish begint direct weer een nieuwe start vaak met een doel dat net even grootser of nog extremer is.

De strekking van de boodschap aan mezelf op zware momenten is dan ook geworden: “De enige beperking in je mogelijkheden ben jezelf Chris”. Want, in mijn leerschool was er niemand die ik de schuld kon geven over het niet-halen van enkele van mijn doelen. Ik vind dat mijn eigen resultaten altijd het gevolg zijn van een of meerdere door mezelf gemaakte keuze(s). Bij het niet halen van een gekozen doel heb ik sowieso een of meerdere leermomenten gehad, het is vaak de ander die het niet halen van een doel als falen kan zien… maar dat vind ik dan weer totaal onbelangrijk! Vanaf het moment dat ik achteraf kritisch naar mijn vooraf gemaakte keuzes ben gaan kijken ben ik met veel ervaringen vol vertrouwen de mooiste avonturen ingestapt.

Dus, wat is nu mijn motivatie om te beginnen aan extreme uitdagingen? Ik denk het besef dat we over het algemeen meer kunnen dan we denken en dat we er vaak voor kiezen om iets niet te proberen en te doen. In mijn geval vind ik het onbekende zeer interessant, ik hou van extreme uitdagingen, daar kan ik leren en dat is wat ik wil. In de flow van uitdagingen ben ik te vinden en direct na een nieuwgekozen doel begint mijn avontuur. Ik neem een besluit en kies bewust een voor mij extreme uitdaging en zal daarna dus met een serieus plan van aanpak moeten komen. Ik creëer bij mezelf een 100% commitment binnen de mogelijkheden die ik heb. Het is dan mooi om te zien dat er verschillende vrienden die om me heen bewegen zich hier ook in herkennen. Wij hebben het in onze gesprekken dus vaak over nieuwe mogelijkheden en nieuwe doelen.

Aanstaande vrijdagnacht mag ik een nieuwe uitdaging starten. De Belle Gallico 100 mile Ultra Trail in België. Op naar nieuwe leermomenten, want die gaan zeker komen.

Tot de volgende keer.
Chris van Beem

chris@www.trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?