fbpx

Wat is Nederland toch mooi: Runforestrun Besthemerberg

Aan het eind van een druk en bewogen jaar in zowel ultra tail als privé je zinnen zetten op een 100 miler is wellicht niet helemaal top qua keuze. Lang zitten dimdammen en twijfelen…. Doe ik het wel… doe ik het niet…  Afgelopen weken niet meer dan stukjes van 10 km kunnen lopen door verschillende redenen/drukte heeft me toch doen besluiten om de Bello Gallico trail met pijn in mijn hart links te laten liggen.  Vanuit mijn professie een hele goede keuze maar als loper een bitterzuur gevoel. Sterker nog, had me al voorbereid op alle ins and outs, waar staan de posten, hoe laat is wat etc. Dus….Om nu te voorkomen dat ik me toch zou aanmelden een alternatief gezocht! En gevonden in de RUNFORESTRUN Besthemerberg trail van 42 km. Ommen, een plaatsje in de buurt van mijn ouders dus ook  praktisch qua doggie daycare:)

Eigenlijk wel gek om je te realiseren dat mijn ouders daar toch al heel wat jaren in de buurt wonen en ik geen flauw idee heb wat daar zo al aan bos en kennelijk zand ligt. Maar nu ben ik ook best verwend hier zo in het centrum van Nederland. Hoe meer ik er over nadacht hoe fijner het evenement ging worden. De ontdekking van Ommen en omgeving, de achtertuin van mijn ouders.

s’Morgens in alle vroegte op weg, ja Kigogo…. Klopt het is weekend… en ja! Je moet echt nu de auto in. Vervolgens 3 maal je mond verbranden aan een te goed werkende thermos-mok.

Hondje veilig bij mijn ouders afgeleverd en er dan achter komen dat je echt veeeeeel te vroeg bent. Tja, als je vroege starten gewent bent is 10.30 uitslapen! Op niet race dagen heb ik dan mijn bos en duinen rondje er al lang op zitten.  Elk nadeel heeft zijn voordeel: op mijn gemakje startnummer halen, kijken waar we gaan starten, racevest regelen, minimaal 3 maal naar de wc (standaard pre-race routine haha) en rustig wandelen naar de startlijn.

Na het overhandigen van de sport4nature cheque  aan natuurmonumenten (een deel van je inschrijfgeld gaat naar een natuurproject in de buurt) werd er om 10.30 aangegeven dat we konden vertrekken en gek genoeg begon niet iedereen direct te lopen. De gemoedelijke toon van de ‘het is geen wedstrijd ‘ is direct gezet.

Omdat ik totaal geen idee heb wat me te wachten staat op een rustig tempo gestart en mijn trainingsmodus aangezet. Heerlijke singel tracks en de ‘beklimming’ van de Besthemerberg waren de start. Slingerend en glooiend de kilometers voorbij laten komen. De route is zeer afwisselend en het deelnemersveld niet groot wat met zich meebracht dat ik in het eerste deel van de route veel alleen heb gelopen. Soms is dat een goed gevoel, in je eigen element in de natuur. Maar mijn lijf vond het allemaal nog niet helemaal tof. Pijntje in hamstring, rare steken in mijn rib, gezeur in mijn voet.  Afijn… ik zat aan de 20 km route te denken en was serieus van plan om bij de splitsing gewoon de korte versie te pakken. Zo’n bizar gesprek in jezelf: joh 20 km is gek zat vandaag, gewoon morgen weer 20 km, zie het als training etc etc… Maar midden in mijn innerlijke monoloog onbewust de bordjes van 42  gaan volgen. Wat nu mindfuck!! Zal je krijgen… jij geen 160 km rennen, nou dan zeker wel de volle 42 afmaken muts!!

Beste lezer, dit is even een kijkje in mijn hoofd. Nee, ik ben niet gek, althans niet officieel gediagnosticeerd.

Nadat ik me realiseerde dat ik op de 42km route zat ,waar ik absoluut thuishoorde, eens gaan starten met genieten. Want wat een mooie omgeving! Zandvlakten, glooiende singeltracks, knollenvelden, mooie karakteristieke boerenerven van de Beerse Bulten en soms ven klauteren over boom bos-werkzaamheden.

Hele duidelijke route aanduidingen (2 lintjes bij richtingveranderingen en verder altijd 1 lintje) maakte het verkeerd lopen bijna onmogelijk. En als kers op de taart goede verzorging bij de posten. Kortom, een echte aanrader en laat je verrassen door deze mooie regio. En na de beklimming van de trappen vlak voor de finish in je ooghoek te zien dat je vader bijna wordt meegetrokken door mijn ‘doggie’ die graag met het baasje de laatste meters mee wil rennen.

Smiling all the way. Een mooie dag, een mooie trail.

Tot de volgende keer!
Sabine

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?