fbpx

Legends Trail 2017 – 250km door de Ardennen

Het seizoen is weer begonnen… maar eigenlijk is het nooit opgehouden dus kan ik beter zeggen: Het seizoen wordt weer wat drukker! De afgelopen maanden zijn op het gebied van deelnames wat rustiger geweest. De eerste serieuze beproeving staat voor vrijdag 3 maart om 18:00u met de start van de 250km Legends Trails in Achouffe België.  Best een afstand, waarbij je jezelf niet steeds moet afvragen of je er klaar voor bent, dat is een beetje zinloos en dan ondermijn je je zelfvertrouwen. Eigenlijk sta ik straks gewoon aan de start en begin het begin van een mooi en lang avontuur. Zolang je ergens voor kiest en je wil heel graag dan ben je al halverwege. Verder niet zoveel nadenken en vasthouden aan de woorden van de organisatoren Tim en Stef: ‘Go de Distance, Be a Legend.’

Wel merk ik dat je als deelnemer er toch regelmatig bezig bent met je voorbereidingen. In mijn gedachten heb ik deze race al een paar keer gelopen en in mijn herinneringen heb ik een ervaring tot CP3 (145km) van vorig jaar. Daar stopte mijn knie ermee en ik dus ook. Bij dit soort races komt het veel neer op vooraf gemaakte keuzes in je eigen samengestelde race-plan, je gekozen kleding met schoenen en je voeding. Je hebt een dropbag die door de organisatie bij iedere verzorgingspost beschikbaar is. In dit geval 4x, iedere keer na ongeveer 50km. Dus, selfsupporting stukken van 50km. O ja, en dan het (on)gemak van de nacht. De start is om 18:00 uur dus, gezien de afstand van 250km ga je minimaal 2 nachten doorbrengen in de natuur. TisWat allemaal. Heel eerlijk,… ik kan niet wachten, zo graag wil ik starten. Dit soort races zijn voor mij onvergetelijke beproevingen. Tuurlijk heb ik al veel gedaan, maar de charme van dit soort uitdaging is de wetenschap van de vooraf bekendgemaakte feiten in combinatie met de totale afhankelijkheid van natuurlijke factoren, je eigen gemoedstoestand en het uitpakken van je eigen samengestelde race-plan.

Maar, zoals ik er altijd in zit… Het blijft balanceren tussen willen en kunnen. Tussen stoppen en doorgaan. De grens opzoeken en kijken hoever je er overheen kan gaan om weer verder te kunnen. Het bewust omgaan met het onbewuste in de wetenschap dat ik nog veel meer mooie trailrunning momenten ga beleven op vele plaatsen in Europa. Ik denk dat ik ongeveer 2.000km trailrunning mag beleven in georganiseerde events. Dat is bijna iedere maand een stevige (ultra)trail en in sommige maanden zelfs meerdere trails.

Voor nu ben ik de laatste 2 weken ingegaan voordat de Legends Trail begint. Ik voel me prima en leg de komende dagen met name de focus op mijn voeding, goede rust en ontspanning. De komende week ga ik mijn spullen bij elkaar zoeken. Ik loop 5 races van 50km achter elkaar en zo zal ook mijn drop-bag samengesteld zijn op voeding, kleding en gear. Ik zie erg uit naar de sfeer, want die is geweldig. Altijd leuk om met de andere deelnemers uren samen te zijn. Allemaal met dezelfde focus,… Go (and Finish) The Distance, Be a Legend.

O ja, ik ben dan voor een heel weekend een stipje met nummer 59 en te volgen op Http://legendstrail.legendstracking.com/

Tot de volgende keer…

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?