fbpx

Trailrunnen? Tips voor een goede warming-up!

Het wordt weer beter weer en steeds meer lopers trekken er weer op uit. Of je nu solo loopt of met een groep de bossen in duikt, een goede start is altijd belangrijk. Hoe bereid jij jezelf voor op de trail die komen gaat? Wij hebben drie handige tips voor je verzameld.

De warming-up, waarom eigenlijk?
De warming up is een onmisbaar onderdeel van je training. Beschouw het dan ook als een onderdeel van je trail. Ook als je bij voorbaat al denkt dat je rustig gaat lopen is het verstandig om je lichaam daar op voor te bereiden. Een goede warming-up zorgt ervoor dat je spieren minder stijf zijn en de kans op spierscheuringen of blessures minder wordt. Zeker als je een technische trail voor de boeg hebt, waarbij de kans op misstappen groter is. Veel mensen vinden de warming-up tijdrovend en beginnen liever meteen aan hun trail. Voor jullie hebben we drie ‘snelle’ oefeningen verzameld

 die jij kunt toepassen voor je er op uit trekt.

Een goed begin: wandelen.
Heel makkelijk en tijdbesparend: wandelen. Het is geen goed idee om vanuit je auto meteen weg te sprinten, begin rustig aan en wandel ongeveer een kilometer in een stevig tempo. Ondertussen zwaai je met je armen zodat je het bloed goed laat doorstromen en maak je je schouders los.

Afbeeldingsresultaat voor lungesEen logisch vervolg: lunges. 
Als je gaat trailrunnen beweegt je lichaam in alle mogelijke richtingen. De ondergrond waarop je rent kan verraderlijk diepe kuilen bevatten waardoor je soms net even anders moet bewegen. Je lichaam moet goed warm zijn. Lunges zorgen voor een verhoogde hartslag en laat het bloed goed door je lichaam stromen. Je blijft tijdens deze oefening op een plek staan. Start met 10 lunges, dus 5 per been. Doe er daarna nogmaals 10 maar gebruik hierbij ook je handen. Steek ze omhoog bij iedere lunge en draai het lichaam mee in de juiste richting.  Herhaal deze oefening ook achterwaarts.

 Last but nog least: achilles wakker schudden
.
Je achillespees is een taai stuk pees. Pezen staan er om bekend dat ze slecht doorbloedt zijn. Om dit te activeren kun je een stukje op je tenen wandelen. Doe dit een paar keer zo’n tien seconden achter elkaar. Zo schud je ze wakker voor de taak die voor ze ligt.

 

Succes en enjoy your trails!

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?