fbpx

Leonie Ton pakt bij Crêtes de Spa derde WK-ticket binnen een jaar.

SPA – Atlete Leonie Ton heeft zaterdag de Crêtes de Spa gewonnen, een trail over 56,9 kilometer. De ultraloopster uit Wissenkerke, die na 5.26.51 uur finishte, verzekerde zich daarmee van een ticket voor het wereldkampioenschap ultratrail, dat in juni in Italië gehouden wordt. Ze moest daarvoor bij de beste twee Nederlandse  vrouwen komen. Daar slaagde ze ruimschoots in.

Ton, onder meer oud-winnares van de Kustmarathon, eindigde een kwartier voor de nummer twee (een Belgische) en zeventien minuten voor de tweede Nederlandse. Ton liep in 2016 al het WK 100 kilometer. Later in 2017 mag ze ook al aan het WK 50 kilometer deelnemen. Het WK ultratrail is haar derde mondiale titelstrijd in korte tijd.

Bij de mannen was er geen Zeeuws succes. Huub van Noorden uit ‘s-Heer Abtskerke, die de afgelopen drie edities van de Crêtes de Spa won, viel al vroeg uit. Hij was echter al zeker van WK-deelname. Dat geldt nog niet voor Tim Pleijte. De Vlissinger was er zaterdag niet bij vanwege een blessure. De Crêtes de Spa was de laatste kwalificatiewedstrijd. Pleijte kan nog in aanmerking komen voor een aanwijsplek. Bron pzc.

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?