fbpx

Vragen van de community: je eerste trail en de juiste voorbereiding.

Vanaf maart zijn wij gestart met de ‘vraag van de community’ rubriek. Iedere week beantwoorden wij vragen die door onze volgers en leden van de community worden ingestuurd. Wil je iets weten over voorbereiding, voeding en of ultra trailrunning? Wij helpen jou zo goed mogelijk op weg. Je kunt je vraag insturen via info@www.trail-running.eu.

Deze week in onze rubriek:
De vraag van deze week is ingestuurd door Stefanie en luidt als volgt: Hoe bereidt je je voor op je eerste trailrun? Als een wedstrijd 7 km telt, is het dan de bedeolling dat je er een x aantal km bijtelt? Of is die 7 km dan effectieve afstand?

Hai Stefanie,

De eerste keer een trailrun en wat zijn de verschillen met gewoon lopen? Okay, daar kan ik heel veel over schrijven maar ik zal het zo kort en bondig mogelijk uitleggen,. Mijn visie, en zoals ik het ervaar. Voor mij kreeg ik het eerste vergelijk toen ik zelf de Marathon du Mont Blanc ging lopen in Chamonix Frankrijk. Mijn normale tijd op een (normale)marathon was rond de 4 uur. Ik loop dan gemiddeld 10 km/uur.

De Marathon du Mont Blanc is een Trail Marathon. Je loopt over natuurlijke paden en je hebt 2.200 meter omhoog te klimmen (D+) en dezelfde hoeveelheid omlaag te lopen (D-).
Na veel geploeter kwam ik binnen in 7 uur, dus ruim 3 uur langer dan een normale marathon. Dit is een vergelijk met veel hoogtemeters. Dat heb je natuurlijk in Nederland en nabije omgeving niet.

Bij een trailrun is het echt afhankelijk van de locale route hoe zwaar je het gaat krijgen. Daarbij speelt het weer zeker een rol. Regen maakt het pad zwaarder, gladder en dus vermoeiender.
Ga voor een voorbereiding eens lopen in de natuur. Neem klimmetjes en ga ook eens als het regent. Besef dat je echt extra moet opletten waar je je voeten neerzet en wees bewust van al het moois wat je passeert. Trailrunning voor mij is lopen met beleving. Als ik moet ben rem ik af, als ik nog ver moet hou ik in, als ik honger heb eet ik wat, als ik dorst heb drink ik wat. En,… als ik eenmaal binnen ben na de trail,…. dan wil ik weer opnieuw!

Geniet van je eerste trail! Zolang je het op jou manier doet is het zeker passend!

Sportieve groet,
Chris van Beem

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?