fbpx

Dolomiti Extreme Trail 2017

32 nationaliteiten betrokken bij de Dolomiti Extreme Trail 2017. Voor alle afstanden een hoop nieuwe toevoegingen op de route.

Val di Zoldo (Dolomieten – Provincie van Belluno), April 2017 – Buitenlandse bezoekers blijven interesse tonen in de Dolomiti Extreme Trail, een van de hardste en moeilijkste trails in de Dolomieten. Dit jaar zal de vijfde doorgang plaatsvinden van dit evenement van 9 tot 11 juni 2017.

Op dit moment zijn er deelnemers aangemeld uit 5 continenten en 32 landen; Oostenrijk, België, Bulgarije, Canada, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Litouwen, Letland, Mexico, Nederland, Nieuw Zeeland, Polen, Roemenië, Zuid-Afrika, Rusland, San Marino, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Uiteindelijk zullen er meer dan 400 deelnemers starten.

In de 3 maanden in aanloop naar het evenement heeft het organisatie comité, geleid door Atletica Zoldo en bijgestaan door een hoop medewerkers afkomstig uit de regio, een hoop verbeteringen aangebracht aan het parcours. Vooral op de 53 en 103 km zijn veel aanpassingen gemaakt om de route zo uitdagend mogelijk te maken. Hierbij zijn een hoop medewerkers betrokken die in samenwerking met het Nationaal park van de Dolomieten, de italiaanse Alpine vereniging CAI en de gemeente van Val di Zoldo de route onderhouden en verbeterd hebben.

Dit heeft geleid tot sterke verbeteringen van de 53 den 103 km. Zo is er de mogelijkheid om het Tivan pad over te slaan en daarnaast zijn ook Val Pramper, Sas de Fomerdal, Monte Rite en de finale sectie onder handen genomen.

Bij de 103 km zal de start dit jaar 3 uur eerder plaatsvinden dan voorgaande jaren. Dit wil zeggen dat de race start om 19.30 op vrijdag 9 juni 2017. De tijdslimiet is dit jaar verlengd en vastgesteld op 18 en een half uur na vertrek. Ook is er een sterke verbetering aangebracht aan de rustplaatsen. Op de 103 km zijn er maar liefst 16 volledig uitgeruste plekken om te herstellen. Daarnaast zijn er nog een tweetal plekken ingericht om binnen te kunnen rusten. Dit zijn de Rifogios en de Malgas. Er zijn ook 4 andere opfris punten, waar uitsluitend drinken te verkrijgen is. Op zaterdag zal er bij de finish een gastronomische stand staan die vanaf 10 uur ’s ochtends tot middernacht eten zal serveren. Voor alle runners is rondom de finish de mogelijkheid om je te laten verzorgen door een fysiotherapeut en alle finishers krijgen een paar Haglofs ROC Lite schoenen uitgereikt. Deze prijs is ook te verzilveren voor degene die halverwege komen bij de 53 en 103 km.

Voor meer informatie en updates van de race kun je de website bezoeken. 

 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?