fbpx

Trail Trio: twee keer op de Hei en met Marek naar de Boswachterij.

Na de mooie ervaring van de Grizzly Run in Zuid-Engeland op 12 maart duurt het weer even voordat ik wat verder van huis ga voor de Koning van Spanje in Gulpen op 7 mei. Prima gelegenheid om wat meer tijd te steken in de Regio Runs voor Footprint en deel te nemen aan een trailtraining van Marek Vis.

De trip en de Run in Engeland hadden een behoorlijk beroep op mijn conditie gedaan. In feite ging ik er naar toe met een rugblessure die met zes spoedbehandelingen bij de fysio nog niet helemaal over was, maar met een aangepast tempo had ik de 32 kilometer met de 1100 hoogtemeters goed verteerd. Een kort verslag van alle trailwaardige zaken die vervolgens op het programma stonden.

  1. Op 19 maart bleef ik met een kleine groep van vijf lopers lekker dicht bij huis. Op 10 minuten rijden ben ik op de Rucphense hei waar je prima verschillende onderdelen kunt trainen. Dit keer stond ‘De Zandbak’ weer eens op het programma. Een heuvelachtig stuk met los zand waar we wat herhalingen deden m.b.t. kracht; korte pasjes omhoog, en zo lichtvoetig mogelijk door het losse zand. Ik had er toch nog behoorlijk wat moeite mee. Verder liepen we mijn vaste, mooie single track van 1500 meter tussen de grassen en de hei. Lekker achteraan bungelen deze keer. Al met al toch een pittig loopje van 17 kilometer. Trailgehalte: Goed: klimmen – dalen – kracht – single track.

      

Zandbak op de Rucphense Hei                              Tussen gras en hei in Rucphen

 

  1. Een week later liep ik voor een groep van twaalf op de Buisse Hei in Achtmaal. Ook hei, maar toch anders. Dit is een vlak gebied met hei, landerijen, bos en vennen. Overzichtelijk met wat langere stukken waar je tempo kunt maken. (en dat werd door sommigen volop gedaan) Bovendien is het er vaak op gedeelten erg nat vanwege het feit dat het laag ligt door de vroegere turf afgravingen. Deze Regio Run was nieuw voor mij, maar voldoende aanleiding om er nog eens wat meer paadjes te gaan ontdekken. Het lage deel vraagt wel wat van je inzicht op je looproute, want je moet er behendig zijn i.v.m. de natte gedeeltes en de vele boomwortels. Leuke ‘social trail’ van 13 km met een drankje na in de herberg. Trailgehalte: Redelijk; verschillende ondergrond – wendbaarheid – versnellingen.

Buisse Hei, deelgebied De Moeren

Tijd om zelf weer eens een training van een ander te volgen, en niet de minste. Marek Vis (Legends Trail en Ultra Trailer) biedt drie trainingen aan op de dinsdagavonden 4 april, 16 mei en 13 juni. Direct mijn agenda gepakt en 4 april kwam uit. Op naar Oosterhout, nog steeds in de Regio, waar we aan de rand van Boswachterij Dorst aan de slag gingen. Marek had zijn loopvrienden Teun Geurts (nr 1 Legends 2017) en Maarten Schon (nr 12 Legends 2017) meegenomen en na wat uitwisseling gingen we inlopen en kregen we uitleg over het te lopen traject. In een klein rondje van 900 meter klimmen, dalen en wendbaarheid 2x in eigen tempo. Marek nam de tijd om de juiste aanwijzingen/technieken door te nemen. Daarna: oriëntatie. Loop dezelfde ronde, maar nu andersom. Laat ik voorzichtig zeggen dat dat niet meeviel. Omdat het al ging schemeren kwamen her en der de lampjes al tevoorschijn en de laatste ronde ging in het donker. Voor mij persoonlijk was dat een geweldig leerzame ervaring; kijken, focus, oriëntatie.

Dit drietal zet op een ontspannen manier in een stukje van 6 kilometer een complete, bijzonder zinvolle training neer voor een groep van 12 uiteenlopende lopers.

Trailgehalte: Zeer  Goed; klimmen – dalen – focus – oriëntatie – lopen in het donker.

Tot het volgende trio.

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?