fbpx

Even kort en weer verder…

Keuzes maken vind ik moeilijk… want bij keuzes moet ik afwegen en dat vind ik met zoveel mooie (ultra)trails erg lastig. Want na een selectie van voor mij bijzondere trail van zeg 20 stuks, dan heeft iedere (ultra)trail wel een uniek element of een bepaald karakter waardoor ik hem toch ooit wil lopen en wanneer ik hem niet kies toch weer op mijn bucketlist wil houden. Dus, de bucketlist wordt steeds langer waardoor het nog moeilijker wordt om te kiezen. Zucht…. Wat maakt mijn keuze dus zo moeilijk? Ook dat is weer heel afwisselend. Voor mij kan dit de sfeer zijn, of de cult die eromheen hangt. Of ik vind de omgeving waar het evenement gehouden wordt prachtig. Daarbij kan de samenstelling van de route, de diversiteit en vooral de uitdaging van het parcours het evenement bijzonder maken. Eigenlijk vind ik het kiezen van een passende deelname niet eenvoudig, voor mij is het best moeilijk zelfs….

Tor des Giants
Voor dit jaar heb ik mijn planning (mijn keuzes) grotendeels gevuld. Standaard plan ik ieder jaar een grote uitdaging en ontstaan er in die periode voor deze uitdaging diverse gave deelnames aan (ultra)trails met een iets mindere intensiteit, als voorbereiding op mijn knaller van het jaar. Dit jaar is mijn doel de Tor des Giants geworden, met start en finish in Courmayeur in Italië. Ik mag in de tweede week van september 330km met 25.000 D+ hoogtemeters afleggen in een tijdslimiet van 150 uur. Voor mij weer eens solo door de bergen, heerlijk!

Lavaredo Ultra Trail
De aanloop naar september begint voor mij met de Lavaredo Ultra Trail met start in Cortina Italië. Een geweldig 120km trail in een o zo mooi Dolomieten gebergte. Ik heb al eerder in die omgeving gelopen en man man, wat heb ik ontzettend veel zin om daar weer terug te komen. De Lavaredo Ultra Trail heeft voor mij een geweldige cult in samenstelling van mensen met omgeving, die je voelt als je er bent en die daar in Cortina eromheen hangt Het is een prachtige omgeving en de (ultra)trail heeft een diverse samenstelling van de route elementen. Daarbij is de organisatie samengesteld uit een geweldig team van liefhebbers die het evenement professioneel met veel passie neerzetten. Voor mij een evenement naar mijn hart, waarbij je serieus je best moet doen om de hele trail te volbrengen.

Het verlengstuk van deze week is mijn eerste deelname aan een IRONMAN, 6 dagen later in Klagenfurt Oostenrijk. Tja, dat zwemmen blijft een dingetje…

Afwisseling
De echte voorbereidingen beginnen voor mij zodra ik in de bergen ben. Eenmaal daar loop ik of een evenement of ik kies voor maximaal trainen in de omgeving. Ik ga nog naar Zweden voor diverse voorbereidingen en met Trailrunning Europe zijn we te vinden in Chamonix tijdens de UTMB week. Dat is twee weken voor de TOR de Giants, dus ook dan kan ik mezelf gek maken met gave inspanningen in de bergen. Overigens, zelf ben ik erg druk met het uitzetten van nieuwe routes in het mooie Nederland. Ja, er komt een hoop leuks aan, we gaan veel met partners organiseren en ja,… ik doe wat ik leuk vind en loop in de mooiste gebieden om de routes te maken. Ons eerste evenement wordt de Brabantse Kluis Trail, met een bijzonder gebied met een 10 en een 20km afstand. Ondertussen hebben we al vele andere gebieden in kaart gebracht en gaan we op korte termijn over tot het vrijgeven van vele nieuwe initiatieven. Daarbij vind ik het bijzonder om te ervaren dat vele trailrunners zich al bij ons hebben aangesloten. Ze snappen dat onze Trailrunning Europe community voor iedereen is en door inbreng van de leden ontstaan nieuwe clinics, events en veel kennisdeling. Met een leuke groep trainers gaan we door heel Nederland leuke dingen doen en we zijn bezig met mooie nieuwe internationale partnerships.

Toch maar wat meer tijd vrijmaken om te bloggen,… er gebeurt zoveel.

Tot de volgende keer…
Chris van Beem

chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?