fbpx

Jaybird product-presentatie, wij waren erbij.

Als ambassadeurs van Trailrunning Europe werden Albert Heuvelman en ik uitgenodigd voor het Jaybird X3 introductie evenement in Vaals. Maar wie of wat is Jaybird was bij ons beiden de vraag. Wij hebben de Jaybird X3 tijdens een trailrun in de bossen van Vaals getest en ik moet zeggen dat ik erg gecharmeerd was van deze oordopjes. Je hebt handige “haakjes” waarmee ze muurvast in je oor komen te zitten (even uitvogelen hoe dit werkt), maar je kunt ze ook zonder deze haakjes dragen

Jaybird is het enige merk (voor zover ik weet) dat hun draadloze hoofdtelefoons richt zich op sport. Hun nieuwste creatie is de Jaybird X3 Wireless Hoofdtelefoon. Eigenschappen die direct aanspreken zijn de in-ear dopjes, sweatproof en de perfecte pasvorm welke simpel dmv hulpstukken aangepast kan worden.

Deze hoofdtelefoon is zeer klein en licht in gewicht, je kunt ze zelfs onder een helm dragen. Je kunt verbinding maken met een telefoon of ander bluetooth apparaat om muziek te genieten. Het maakt gebruik van bluetooth 4.1 De batterij heeft een gebruiksduur van minimaal 8 uur als je voluit gebruikt, maar de batterij zal veel langer dan 8 uur meegaan wanneer je alleen muziek luistert.

Ik train zelf weinig met muziek wanneer hardloop, maar weet dat het merendeel van de mensen dat wel doet. Toch zijn er voordelen te noemen om het wel te doen:

  • Je uithoudingsvermogen kan met 15% verhogen (m.a.w. met muziek ga je verder dan wanneer je geen muziek op zou hebben).
  • Muziek leidt af van pijn en vermoeidheid
  • Het luisteren van muziek draagt bij aan een positief gevoel, ook al ben je op hoge intensiteit aan het sporten.

Genoeg redenen dus om hard te lopen met muziek. Samengevat: De ene koptelefoon is de andere koptelefoon niet. Er zijn speciale sport-oordopjes en die zijn er niet voor niks. Tijdens het hardlopen ga je zweten en beweeg je behoorlijk. Naast dat de oordopjes dus perfect in je oren moeten passen en blijven zitten, moeten ze ook goed tegen zweet en vuil kunnen. Jaybird heeft dit in één product prima weten te combineren met een prima geluidsweergave.

Marcel Konings en Albert Heuvelman

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?