fbpx

Trailrunning: Even kort en weer verder

Keuzes maken

Keuzes maken voor mijn deelnames aan (ultra)trails vind ik moeilijk… want bij keuzes moet ik afwegen en dat vind ik, met zoveel mooie (ultra)trails, erg lastig. Want na een selectie van een voor mij een 20tal bijzondere (ultra)trails, heeft iedere (ultra)trail wel een uniek element of een bepaald karakter waardoor ik hem toch nog één keer wil lopen. Zo dat wanneer ik hem niet kies, ik hem toch weer op mijn bucketlist wil houden. Conclusie: de bucketlist wordt steeds langer, waardoor het nog moeilijker wordt om te kiezen. Zucht…. Wat maakt mijn keuze dan zo moeilijk? Neem ik in mijn afwegingen de sfeer van een event mee of kijk ik naar de cult die eromheen hangt? Of kijk ik wellicht naar de omgeving waar het evenement gehouden wordt? Die is natuurlijk vaak prachtig. Daarbij kan de samenstelling van de route, de diversiteit en vooral de uitdaging van het parcours het evenement bijzonder maken. Eigenlijk vind ik het kiezen van een passende deelname niet eenvoudig… of anders benaderd,… eigenlijk toch niet moeilijk,… immers, iedere keus uit de bucketlist is goed en bijzonder.

Voor dit jaar heb ik mijn planning (mijn keuzes) grotendeels gevuld. Standaard plan ik ieder jaar een grote uitdaging en ontstaan er in die periode voor deze uitdaging diverse gave deelnames aan (ultra)trails met een iets mindere intensiteit, als voorbereiding op mijn knaller van het jaar. Dit jaar is mijn doel Tor des Giants geworden, met start en finish in Courmayeur in Italië. Ik mag in de tweede week van september 330km met 25.000 D+ hoogtemeters afleggen in een tijdslimiet van 150 uur. Voor mij weer eens solo door de bergen, heerlijk!

Lavaredo Ultra Trail.

De aanloop naar september begint voor mij met de Lavaredo Ultra Trail met start in Cortina Italië. Een geweldig 120km trail in een o zo mooi Dolomieten gebergte. Ik heb al eerder in die omgeving gelopen en man man, wat heb ik ontzettend veel zin om daar weer terug te komen. De Lavaredo Ultra Trail heeft voor mij een geweldige cult in samenstelling van mensen met omgeving, die je voelt als je er bent. Het is een prachtige omgeving en de (ultra)trail heeft een diversiteit in samenstelling. Daarbij is de organisatie samengesteld uit een geweldig team van liefhebbers die het evenement professioneel met veel passie neerzetten. Voor mij een evenement naar mijn hart, waarbij je serieus je best moet doen om de hele trail te volbrengen, het is gewoon zwaar.

Het verlengstuk van deze week is mijn eerste deelname aan een IRONMAN, 6 dagen later in Klagenfurt Oostenrijk. Tja, dat zwemmen van 3,9km blijft voor mij een dingetje. Maar, als dat lukt begin ik aan het fietsen van 180km, toch wel een pokke eind! Veel moeite om eindelijk mijn marathon te lopen, het enige onderdeel wat zeker goed gaat komen!

Afwisseling

Mijn echte voorbereidingen beginnen zodra ik in de bergen ben. Eenmaal daar kies ik ervoor om een evenement te lopen of ik besluit voor maximale trailrunning trainen in de omgeving. De enigste voorbereiding die mij nog rest is aankomende zondag, een 80km trail in de Ardennen. De laatste duurtraining. En, met TRAILRUNING Europe zijn we dit jaar te vinden in Chamonix tijdens de UTMB week. Dat is twee weken voor de TOR de Giants, dus ook dan kan ik mezelf trainen met gave inspanningen in de bergen.

Nu weet ik dat er trailrunners zijn die het afzien ook zoeken in intense weersomstandigheden met veel kou en vochtigheid. Ondertussen weet ik dat voor mij aan de kant van zonneschijn en warmte meer mijn lol te zoeken is. Voor mij is de natuur momenteel een snoepwinkel. Moeilijk kiezen maar eenmaal gekozen is het genieten geblazen. Er gebeurt veel,… toch maar wat meer tijd vrijmaken om te bloggen,…

Tot de volgende keer…
Chris van Beem

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?