fbpx

Recept van de maand: Raw repen.

Iedere maand creëert onze food coach Dali een recept speciaal voor onze volgers. Deze recepten zijn speciaal gericht op sporters en makkelijk te maken!  Het recept van deze week is echt een aanrader! Komt ie:

DSC01405.JPG wordt weergegevenDali: Ik ben echt fan van raw repen, ze zijn ideaal om te nemen als pre-workout snack of als gezond tussendoortje. Deze amandel-kaneel repen heb ik net even wat lekkerder gemaakt door een klein laagje pure chocolade toe te voegen. Een beetje pure chocolade kan helemaal geen kwaad. Het bevat veel antioxidanten en bovendien geeft het je snel energie voor het sporten. Ook bevat cacao een stofje wat je een happy mood geeft, precies wat je nodig hebt voor een lekkere run.

Deze repen bevatten ook veel eiwitten, dankzij de amandelen die er in zitten. Je hoeft je eiwitten dus niet alleen maar uit vlees, vis of melkproducten te halen, ook plantaardig voedsel is rijk aan eiwit. Daarnaast bevatten de repen ook een goede dosis gezonde vetten, die je lang energie geven. Alle belangrijke voedingstoffen die je dagelijks nodig hebt zitten in deze repen, snel maken dus!

 

 

 

 

 

Ingrediënten 
(Voor vier repen)

125 gram medjoul dadels
150 gram amandelen
2 eetlepels lijnzaad
1 eetlepel kaneel
30 gram pure chocolade >85%

Benodigdheden
Keukenmachine
Siliconen cakevorm
Een grote en kleinere pan

Bereiding
DSC01405.JPG wordt weergegeven
Doe de dadels, 125 gram amandelen, lijnzaad en kaneel samen in de keukenmachine en mix een paar minuten. Wanneer alles goed is fijngemalen verdeel je dit over 1/3 van de siliconen cakevorm. Zorg dat je een laag hebt van ongeveer 1,5 cm dik en duw het goed aan met een spatel. Zet de vorm tien minuten in de koelkast zodat het mengsel wat harder wordt.

Ondertussen smelt je vast de chocolade au bain-marie. Haal de vorm uit de koelkast en snijd vier repen uit het mengsel met een scherp mes. Schep de chocolade uit de pan met een lepel en druppel deze in een gekruist patroon over de repen. Hak de overgebleven amandelen fijn en garneer er overheen. Laat de repen een kwartier afkoelen zodat de chocolade hard wordt. Bewaar ze verpakt in vershoudfolie in de koelkast, zo blijven ze het lekkerst.

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?