fbpx

Eiwitrijke ontbijt muffins met banaan en vanille

Ben je soms zo druk ’s ochtends dat je eigenlijk geen tijd hebt om een ontbijt te maken? Dan zijn deze eiwitrijke muffins echt een uitkomst voor je. Je kunt ze bijvoorbeeld op zondag bakken en neemt ze on-the-go mee als ontbijt.

Wanneer je veel sport is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. De meeste mensen denken dat na een sportsessie het meest cruciale moment is, maar heb je er ooit bij stilgestaan dat ’s ochtends ook erg belangrijk is? Na een lange nacht slaap en vasten hebben je spieren weer eiwitten nodig. Daarom is het een goed idee deze muffins eens te maken als ontbijt. Ze zijn een goede combinatie van langzame koolhydraten en eiwitten, alles wat je nodig hebt ’s ochtends.

Ik gebruikte hiervoor het eiwitpoeder van Fitshe, deze is 100% natuurlijk en gezoet met gevriesdroogd fruit. Helemaal zonder ‘zooi’ dus! Bovendien bevat een muffin maar liefst 11 gram eiwit, perfect om je dag mee te starten.

Ingrediënten

(Voor zes muffins)

  • 2 medium bananen
  • 100 gram havermout
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gram vanille eiwitpoeder Fitshe
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels ahorn siroop
  • Paar snufjes zout

Benodigdheden
Keukenmachine
Muffinbakblik
Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine en mix tot een fijne vloeibare massa. Daarna knip je vierkantjes van het bakpapier en leg je deze in het muffinbakblik. Vul elk vormpje voor ¾ met het mengsel. Zet ze ongeveer 20-25 minuten in de oven en prik er even met een satéprikker in om te zien of ze klaar zijn.

 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?