fbpx

Volop activiteit op de Veluwe!

In het gebied waar volgende maand de Zandenbos Trail plaatsvindt, is volop activiteit te zien. Check alle activiteiten hier.  

Op dit moment is het Bronsttijd van het edelhert op de Veluwe. De edelherten zijn op zoek naar liefde: het is paartijd, ook wel bronst genoemd. De mannetjes laten in deze periode hun lokroep horen, het burlen, en strijden op vele manieren om de vrouwtjes. Vooral als de nachten wat kouder worden, weet je niet wat je hoort. De roep galmt over de heide. Ze strijden vaak letterlijk om de hindes, de vrouwtjes.

De bronsttijd van de edelherten duurt van half september tot begin oktober. Ook ’s morgens vroeg laten de verliefde edelherten zich horen op de heidevelden bij Hoog Buurlo. In deze periode verzamelen zich dagelijks vele fotografen om de hitsige herten op prachtige plaatjes vast te leggen.

 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account