fbpx

Geraldine herontdekt Sint Anthonis

Sint Antonis

Voor iemand die wekelijks van Noord-Holland naar Limburg rijdt is Sint Antonis niet meer dan een dorpje op de route. Hoe leuk om dat dorpje of althans het groen bij dat dorpje eens van dichtbij te ontdekken? Zo dus de Sint Antonis trail op zaterdag 24 februari georganiseerd door Trail Running Europe. Een fijne, persoonlijke en kleine doch professionele organisatie met hart voor wat ze doen. Wij lopen heel graag hun trails omdat het altijd op prachtige locaties van Staatsbosbeheer is en in vergelijking met sommige andere activiteiten, hier echt trailrunners lopen en geen verdwaalde weglopers overheersen, die toch een wat andere mentaliteit en mindset hebben.

De voorpret begon al op vrijdagavond met het klaarleggen van de spullen. Veel lagen, warme thermo onderkleding, een droge set voor na afloop want ja, na een trailwedstrijd drink je nog even gezellig een biertje na en wissel je ervaringen uit over hoe mooi t was hoe fijn t was hoe heerlijk t zonnetje scheen en hoe pittig de wind was. Kortom, zaterdagochtend na t ontbijt gingen we op pad. Daar aangekomen was t al gezellig druk. Alhoewel wij altijd de korte afstand lopen vinden we t erg leuk om ook de bikkels van de lange afstand te zien starten en omdat de sfeer altijd uitstekend is, is een uurtje langer daar rondlopen nooit een straf. Tussen de sportieve bikkels door die klaarstonden om de voor 2 tot 4 uur de kou te gaan trotseren liepen we naar binnen om onze startnummers op te halen. We kregen er een super leuke gadget bij en een chip voor de tijdregistratie. Na het uitzwaaien van de 23,5 km, een laatste koffie, een banaantje en een angstplas ging de 10 km van start.

Wij mochten nog heel even wachten, want als laatste lopers en met de belangrijke taak het ophalen van de lintjes (trailrunners laten geen rommel achter in het bos – We only leave footprints) gingen wij van start achter de honden. Ja, dr liepen ook zo’n 20 honden met baasje mee. Een uitgelaten geblaf en enthousiast gespring bij de start wat overging in een flinke spurt op tempo na de startbel. Grote honden, kleine honden, van alles zag je gaan met 1 ding gemeen, een enorm enthousiasme en een heel blij stralend baasje om dit samen te mogen gaan beleven.

We gingen van start en langs de lijn stonden wat aanmoedigers en verbaasde wandelaars. We doken binnen 100 meter een prachtig bos in wat glooide en divers was. Er hingen veel lintjes wat met die kou soms lastig los te krijgen was, maar we namen onze taak uiterst serieus en waren al snel behangen met lintjes. De zon scheen door t bos wat een prachtige beeld gaf. Na zo’n 3 km ging het bos over in zand en daarna heide. Een enorme diversiteit aan omgeving. We doken weer een bos in en na wat lichte hoogtemeters en single track paadjes, kwamen we bij een verzorgingspost. Vrolijke, lieve, gezellige mensen die klaarstonden met banaantjes, water, sportdrank, cola, chips, nootjes, chocolade en winegums…. Ja, dat trailrunnen is echt andere koek dan hardlopen hoor! We namen de tijd om even een paar minuutjes wat te drinken, wat te eten, even te kletsen over de tocht en omgeving en werden enthousiast weer uitgezwaaid.

Inmiddels kwamen de routes van de 10 en 23,5 samen, waardoor er nieuwe mensen verschenen. We kruisten nog wat wandelaars, survivalden over het koudste, winderigste en guurste stukje, weliswaar prachtige, heide, en doken weer het bos in. Slingerpaadjes, smalle weggetjes, paadjes bezaaid met eikeltjes, maar amper tot geen afvalt of verharde weg. In 1 woord: heerlijk! En stukken beter voor knieën, enkels en gewrichten. We begonnen aan de laatste 2 km, een kleine dip, maar we dronken nog wat water, aten een snoepje en pepten onszelf nog even op. Toen kwamen we langzaam weer richting de finish, we zagen weer meer wandelaars, een vrolijke groep picknickers en de race Director Chris kwam ons vrolijk tegemoet op zijn fiets. Onder deze bezielende begeleiding en met t applaus van de mensen bij de finish ging het laatste stukje heel gemakkelijk! We trokken snel een warme droge trui aan en, het belangrijkste, we trakteerden onszelf op een heerlijk finishers biertje!

Sint Antonis je was weer heerlijk, we hebben genoten en tot de volgende trail!

Liefs, Geraldine

 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account