fbpx

Interview Golden Ticket winnares

Angelique van den Heuvel (49 jaar), Schiedam

19-01-2018

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk bij de politie, hier ben ik bezig met criminelen die een overval gepleegd hebben. Ik ben dan voornamelijk werkzaam als tussenpersoon tussen de politie op straat en partners zoals reklasseringen, het OM, gemeentes en de zorg. Wanneer de criminelen een overval plegen vanuit financiële problemen, gebrek aan huisvesting of bijvoorbeeld een verslaving, kunnen we proberen een plan op te stellen om deze factoren voor hun weg te nemen. Op deze manier proberen we recidive te voorkomen, ervaring leert dat deze methode goed werkt. Ik vind dit erg leuk werk om te doen!

 Hoe vaak loop je hard?

Voor mijn blessure probeerde ik dit 3 tot 4 keer per week te doen, hardlopen is door de jaren heen echt bij mij gaan horen. Wanneer ik niet regelmatig hardloopt, merkt mijn omgeving direct dat er iets aan de hand is.

 Hoe lang loop je al hard?

Ik ben ooit begonnen met voetballen op een vrij hoog niveau, maar toen ik begon bij de marine werd het moeilijk om een teamsport te beoefenen. Hier is het rennen dan ook voor mij begonnen. Wanneer we in een buitenlandse haven lagen, trok ik mijn hardloopschoenen aan en ging ik al hardlopend de haven of de stad verkennen, zo is mijn liefde voor het buitenland ook ontstaan. Buiten alleen sightseeing, was het voor mij ook een manier om fit te blijven. Hardlopen doe ik dus al vanaf mijn 18e, maar dit waren vooral korte afstanden van ongeveer 10 tot 15 kilometer. In 1997 liep ik mijn eerste marathon.

 Wanneer was je eerste kennismaking met Trailrunning als sport?

Hardlopen doe ik dus al erg lang maar dit deed ik dan vooral op de weg, ik heb ondertussen al 12 hele marathons gelopen. Eind 2016 kwam ik echter in een soort hardloop dip, ik had zo veel wegwedstrijden gelopen dat het me niet meer zo goed lukte om mezelf te motiveren. Een vriend van mij liep weleens trails dus ben ik een keer met hem meegegaan om te kijken of dit iets voor mij is. Het is me toen zo goed bevallen dat ik meteen trail schoenen ben gaan kopen! Ik ben toen eens in de twee weken hier in de omgeving gaan trainen met een Trailgroepje. Vervolgens heb ik een paar trails gelopen, onder andere de Brabantse Kluis Trail en de Trail by the Sea.

Wanneer was je eerste kennismaking met ons als community?

Via facebook en via vrienden, toen ik zocht naar leuke trails kwamen jullie al snel naar boven.

Wat is je ervaring met de Trails die je van ons gelopen hebt?

Ik vind ze hartstikke leuk en heb er dan dus ook erg goede ervaringen mee. Het is heel anders dan wedstrijden op de weg, hier ben je heel erg bezig met je hartslag en tempo en wanneer je na een lange tocht bij een verzorgingspost komt, drink je je bekertje water al hardlopend leeg. Het is echt een wedstrijd. Bij trails heerst er een hele andere mentaliteit, het lijkt bijna ander volk. Bij verzorgingsposten sta je even stil om een praatje te maken bij bakjes met chips en chocola, maar je zorgt wel dat je een eigen bekertje bij je hebt. De sfeer is relaxt, soms kan je op het terrein even niet hardlopend verder en dat is dan ook helemaal geen probleem. Soms zie je mensen stil staan om even een te foto maken en je ziet deelnemers zelfs een hekje voor elkaar openhouden, dit vind ik heel bijzonder. Het gaat bij trails niet meer om de tijd, het gaat om de beleving, prachtig vind ik dat. Ook op de weg merk ik dat trails mij sterker maken. Door de natuur lopen vraagt fysiek ook andere dingen van je, je bent meer met je hele lijf bezig dan alleen met je benen. Het trailen ga ik er sowieso altijd naast mijn wegwedstrijden in houden aangezien dit een betere loper van mij maakt. En het is zo prachtig! Je komt op zulke mooie plekken in de Nederlandse natuur. Op de weg heb ik ook bewondering voor de plekken waar ik geweest ben maar in de natuur heb ik ook al zo veel verschillende plekken gezien en ze waren stuk voor stuk prachtig. Nederland ís prachtig en er is ook nog zo veel te ontdekken!

Wat doet hardlopen met jou?

Ik zou gek worden als ik niet zou rennen. Ik heb het nodig om te relativeren. Ik heb 25 jaar in uniform gewerkt en daar maak je van alles mee. Met rennen kan ik mijn zinnen verzetten en ik vind hier mijn ontspanning in. Buiten dat is het voor mij ook gewoon sporten, ik wil beter worden, steeds een stukje verder en steeds weer nieuwe doelen halen. Het heeft voor mij dus zeker een wedstrijdelement maar het belangrijkste voor mij is dat ik ervan geniet en ik het kan gebruiken om mij hoofd leeg te maken.

Wat is je hardloop hoogtepunt?

Ik heb op verschillende plekken op de wereld marathons mogen lopen, waaronder: Valencia, Kaapstad, Istanbul, Athene, Berlijn en zelfs al twee keer in New York. Ik prijs mezelf rijk met al deze mooie plekken en ze hebben allemaal zo hun eigen anekdote, maar als je me vraagt wat mijn hoogtepunt was dan denk ik toch dat ik voor de marathon in Kaapstad ga. De omgeving was hier prachtig en de temperatuur was fantastisch dus ik denk dat deze al met al de mooiste was. Maar vergeet de marathon in Rotterdam niet! Die heb ik ook al drie keer mogen lopen en deze thuiswedstrijd is voor mij altijd een feest!

Je hebt een blessure, wat is er aan de hand en wanneer ben je weer trailklaar.

Het probleem bestaat al wat langer, ik heb al enige tijd last van scheefstaande tenen maar in december heeft dit voor een zenuw beknelling gezorgd waardoor ik meteen geopereerd moest worden. Ik heb nu nog twee weken gips te gaan met al 6 weken achter de rug en dan kan ik echt gaan herstellen. Het is nog even afwachten hoe ik uit het gips kom maar volgens de chirurg ziet het er goed uit. Zodra het gips eraf is kan ik er alleen nog maar op wandelen maar ik ga mijn best doen om 8 april hardlopend aan de Gelderse Poort Trail mee te doen.

Wat is je ultieme hardloop droom?

Een Ultra Trail van boven de 50 kilometer lopen, het liefste in het buiteland!

Wat ben je van plan met je ticket?

Mijn eerste doel is om in april de Gelderse Poort Trail in Nijmegen mee te lopen, ik hoop dat het me lukt om mee te doen met de 20 kilometer maar als blijkt dat ik door mij blessure toch te ver achteruit gegaan ben wordt het de 10 kilometer.  In april is ook de Zandenbos Trail op de Veluwe, hier zou ik ook graag aan deelnemen en dan de 20 kilometer lopen. De Veluwen trekt me sowieso en hier heb ik het afgelopen jaar nog bijna niet gelopen. Je hebt ook de Amerongse Berg Trail nog waar ik heel graag naartoe wil. Ook trails in de duinen vind ik prachtig ben ik achter gekomen na de Trail by the sea. Kortom, zodra het in mijn agenda past ben ik er het liefste bij al jullie trails bij!

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?