fbpx

De 3 Fases van Blessureleed

Het is gebeurd…

 

Na acht jaar lang pijnvrij hardlopen heb ik eindelijk een blessure te pakken! Al jaren hoor ik mensen op de atletiekvereniging klagen over blessures, nu hoor ik ook bij die groep uitverkorenen! De champagnefles mag open, de slingers aan het plafond.

Grapje natuurlijk, er is niets zo frustrerend als sporten met een blessure. Ik heb veel mensen er over gehoord, dus ik wist hoe het ging, maar toch val ook ik slachtoffer aan de blessure blues. Die kent grofweg drie fases:

 

 

 

Fase 1: de ontkenning

In deze fase loop ik gewoon door. Ja, ik heb last van mijn scheen. Ja, ik kan na een training soms nog amper wandelen. Maar het zal vast wel over gaan als ik maar blijf trainen… toch? Niet dus.

Fase 2: schuld in de schoenen

Ik ben het niet, het zijn mijn schoenen! Met die conclusie ga ik triomfantelijk op bezoek bij de lokale hardloopwinkel. En inderdaad, nadat ik de dame die mij helpt heb uitgelegd dat ik ruim duizend kilometer op mijn Hoka’s heb gelopen kijkt ze me bedenkelijk aan. 800 is de max., volgens haar. 130 euro armer maar een paar frisse stappers rijker ben ik er klaar voor, er kan weer gerend worden!

Fase 3: fysio or bust

De nieuwe schoenen helpen niet, de pijn blijft terug komen. Na een frustrerend weekend in de Ardennen waarin ik alleen kan wandelen en niet aan hardlopen toe kom maak ik een afspraak bij de fysiotherapeut. Zijn oordeel is helder: de komende maand wordt er niet meer gelopen. Ga maar fietsen.

Sinds het begin van mijn blessure ben ik twee maanden verder. Mijn nieuwe schoenen zitten weer in de doos. Mijn hardloopkleren liggen keurig gevouwen in de kast (dat gebeurt normaal nooit!). De fiets is nog maar twee keer gebruikt. Ik vind fietsen heerlijk, maar het is toch niet hetzelfde als hardlopen. Rusten dus. En wachten. Hopelijk mag ik over een maand, bij de Brabantse Kluis Trail, weer vol gas!

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?