fbpx

De N70 Trail

Vanwege onze samenwerking met Run2Day en Start2Ultra had ik afgelopen week een “date” met Bart. Geheel buiten mijn bemoeienis om was er een afspraak gemaakt zodat wij elkaar eens konden ontmoeten en dat zou dan wel op de trails gebeuren.

Enfin, om zes uur uit de veren, koffie, koffie, koffie, diesel in The Mothership, pak aan (andere volgorde dan toch) en onderweg naar Nijmegen. De reis liep verder prima, maar ja, heel vroeg in de ochtend is er nergens veel verkeer in deze regio. Zoekende naar een parkeerplek zag ik aan de rechterkant al iemand staan in een fluoriserend geel jasje, dat moest Bart wel zijn! 2 seconden later: Telefoon: Bart, met de vraag waar ik was. Nu ja, snel parkeren en wat eten in mijn vest stoppen. Het voelde een beetje zoals een scene uit een goed trailboek. In de USA zijn er op diverse plekken trailheads (begin van een trail) en daar verzamelen mensen om samen op pad te gaan. En nu liep ik daar, op naar de Trailhead, op naar Bart.

Na een korte kennismaking vertrokken we in een versnelde wandelpas, ik kreeg even wat uitleg bij de startlocatie. Verder vertelde Bart dat hij zelf nog nooit de N70 gelopen had. Hij was wel altijd actief betrokken bij de organisatie, en reed vrijwilligers van hot naar her maar zelf lopen, nee, dat had hij nog nooit gedaan. De N70 natuurroute is een parcours door een prachtig stuk landschap in het Rijk van Nijmegen. Het parcours verloopt door een heuvelachtig en bosrijk gebied en heeft een lengte van ongeveer 14 kilometer. De trail zelf is ietsje afwijkend van de (met donkeregroene?) paaltjes uitgezette route.

We hebben samen een groot deel van de route gelopen, ik op mijn testschoentjes waarover in een volgende blog meer. Helaas hebben we wel ergens een paaltje gemist. Maar goed, misschien is donkergroen niet echt een slimme kleur in het bos. Dankzij gps en telefoon zijn we wel weer terug geraakt op de route. Mijn beeld? Het is een schitterende route, met écht de nodige venijnige klimmen en trappen. Leuke vergezichten in een prachtig bos. Qua route kan ik het in elk geval aan iedereen aanbevelen.

 

En ik begrijp dat iedereen die route dan met Bart wil lopen, want dat is een alleraardigste kerel, maar dat zal niet lukken. Je kunt hem echter vast wel de hand schudden ergens op de trail. Dus maak 2 september vrij in je agenda, en schrijf je in op de website van de N70Trail.  Ik ga er bij zijn in elk geval.  Oh ja, had ik al vertelt dat je bij inschrijving ook nog eens een clinic kunt volgen? Gratis!

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?