fbpx

De Koning van Spanje – Dag 2 (30k)

Oei, wat is het ineens snel zaterdag? Gisteravond liep ik de nighttrail, en na even flex na de finish beklom ik de Koning nogmaals met Geraldine om op de camping te geraken. En dan wil je natuurlijk wel even wat drinken en je verhaal vertellen. Het was dan ook snel laat geworden.

En nu is het zaterdagochtend. Ik druk nog maar een keer op het knopje van ons Nespresso Machientje. Even wakker worden nog. Geraldine smeert intussen een boterhammetje en verzameld wat spulletjes. Ik vul mijn softflasks en loop wat rond. Met veel pijn en moeite weet ik één boterhammetje naar binnen te werken. Nog een snelle koffie dan maar en daar lopen we weer naar de start.

Het is vandaag drukker dan gisteren, maar er hangt wel een leuke relaxte sfeer. Ik kom her en der wat bekenden tegen en klets wat met deze en gene. Inmiddels zijn ook Rob en Niels gearriveerd (van Start2Ultra). Gezellig allemaal. En daar gingen we weer. Ook vandaag liep in met Niels, dit ook omdat we eens zouden proberen in Zone 1 te blijven qua hartslag, alles ter voorbereiding van de 50k natuurlijk.

Rustig voort hobbelend liepen we zo vrolijk kletsend door het prachtige Zuid-Limburgse landschap. We groetten iedereen langs de kant en lopen lachend weer verder. Na een half uurtje heb ik me echter een partij honger! Ik eet alles wat ik bij me heb. Het wordt old-school vandaag: Trailer op Snickers… Ik heb natuurlijk ook niet goed gegeten vanochtend, en gisteren na de Night Trail ook niet alle calorieën aangevuld. Dat breekt me nu bijna op.

Na een kilometer of tien begonnen we zo waar wat mensen in te halen. Slow & Steady is toch een interessante race techniek. ?  Ik vrees dat de mensen die we ingehaald hebben ons wel wat vervloekt hebben. We blijven namelijk kletsen en grapjes maken. En ook al stellen we ons bij iedereen voor en vragen we braaf of het goed met ze gaat, we lopen ze wel voorbij. En zij doenecht hun best hoor, terwijl wij in zone 1 doordraven.

Langzaam begin ik wat te verlangen naar de Verzorgingspost. Het is erg warm vandaag en mijn drinken is bijna op. Daarbij heb ik nog steeds wel wat honger en heb zin in chips en nootjes! Kilometer veertien is voorbij en zo vlak bij België (Of was het al in België) is de post er. Maar wat is dat nu? 3 halve tucs, 2 laatste winegums en nog wat banaan. En dat is het. Sodeju. Om het nog erger te maken staan de vrijwilligers te discussiëren of het water op rantsoen moet want het is bijna op. Nou ja zeg.. We zijn niet de snelste, dus is er tijd zat geweest de voorraden aan te vullen lijkt mij. Echt een minpunt deze editie.

Maar goed, mijn flesje is weer vol en we gaan weer op pad. De route blijft mooi en het lopen gaat goed. Net na de VP is het even opletten niet té snel te willen gaan maar al snel hebben we ons ritme weer te pakken. Na zo een 20 kilometer geeft Niels echter aan een serieuze dip te hebben. Oei, dat had ik niet meteen gezien. “Dan gaan we even wandelen” zeg ik tegen hem, “Het gaat zo vast wel weer.” Na een paar honderd meter zet ik weer aan, Niels volgt maar het gaat niet vanzelf. Dus toch maar weer wandelen. “Loop maar door als je sneller wil” zegt hij. Maar niets daar van: Samen uit, Samen thuis! We besluiten dan ook een flink stuk te gaan wandelen. Even op adem komen en de benen iets anders laten doen dan lopen. Dat helpt wel. Ik zet mijn coachingsvaardigheden wat meer aan, spreek wat bemoedigende woorden en loop als “haas” net wat meer voor Niels uit. En dat werkt, want na een tijdje gaan we weer zachtjes aan lopen.

Bergop doen we het rustig aan, daarna weer rustig lopen. Zo tegen het einde van de route begin ik te herkennen waar we zitten en kan ik ook die info delen. Dat is best fijn, want nu snap ik wel wanneer we nog moeten klimmen en waar het stukken zijn die lekker lopen. En zo gaan de laatste 4/5 kilometers eigenlijk best vlotjes. We maken nog een klim en dan dalen we af, over de Koning en dan rechtsaf naar de finish!

Een medaille van Kim Mulder (woop woop) en dan zijn we er toch echt! De zaterdag zit er op, tijd om even te zitten en iets te drinken. Geraldine staat ons natuurlijk op te wachten, Rob is er ook. Ook Rob had een mooie tour gelopen en was dik tevreden. Overigens was hij ook super tevreden met zijn nieuwe t-shirt, maar dat terzijde. Wat een pracht dag weer. Morgen de laatste van de drie. ?

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?