fbpx

De Koning van Spanje – The Night Before

 

Vorig jaar liep ik deze prachtige trail ook al. Ik had me vorig jaar voorgenomen dat 2018 het jaar van de loopjes van plusminus 21km zouden gaan worden. Maar zo na de zomer was ik goed aan het trainen en liep ik steeds verder. Duurloopjes waren al rond de 21km en dus op 24 december 2017 schreef ik me in voor hét weekend. 19km op vrijdag, 30km op zaterdag en dan als toetje 12km samen met Beck op Zondag.

En ook al heb ik door een wat onbezonnen actie inmiddels een Ultra op
naam, de drie dagen lijken me best zwaar. En in het kader van alles is relatief ga ik over een week of 7 in Brixen (Italië) een bergmarathon lopen en is deze Koning van Spanje opeens vervallen tot een soort van trainingsloopje. En omdat ik ook mee ren met Start2Ultra al helemaal. Het is opmerkelijk hoe dingen kunnen lopen.

Enfin, het is nu donderdagavond. Geraldine en ik zitten in The Mothership en morgen gaat het feest beginnen. Vandaag was wat drukker dan verwacht. Ik was een kabeltje vergeten. Het wandeltje naar de campingwinkel leverde niets op dan een adres van een campeerwinkel “een stukje” verderop. Enfin, omdat ik The Mothership net had staan, op blokjes en met dakje en luifel al in positie dacht ik dat het slim was maar even op de fiets te springen. Ik moest wel even doorfietsen, want de winkel sloot om zes en het was al na 5. Dus hup op de mountainbike, zoef zoef de Gulperberg af en linksaf naar Margraten. Humm, omhoog richting Inghber. Oei dat was een fikse klim. Hoe lang moet ik nog? Stukje dalen en dan via Scheulder weer omhoog. Dju. Doortrappenn Cor! Beetje dalen en stukje omhoog. Met een bezweet hoofd stond ik 10 voor 6 voor de winkel. Het kabeltje had ik snel gevonden. “Ach meneer, heeft u hard moeten fietsen? U had nog tien minuten hoor…” zei de dame achter de kassa. Nu ja, de weg terug was gelukkig één lange afdaling, tot aan de shortcut. En die? Die liep via de Koning van Spanje natuurlijk. Dus fiets in de hand en voor de eerste keer dit weekend die bult omhoog. Ik hoop dat de benen het morgen beter doen, want het kostte wat moeite.

Nu ja, ruim 168D+ met snoeihard fietsen, en nog wat D+ met de KvS en een wandeltje in de avond voor vertier en nog wat extra hoogtemeters was vandaag niet een heel kalme rustdag. En toch heb ik er zin in. Laat morgen maar beginnen!

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?