fbpx

Enkele nieuwe (ultra)trails in Brabant

Wie kent de prachtige natuurgebieden ‘De Leenderbossen’ en ‘De Strabrechtse Heide’ al? De outdoor-liefhebbers in regio Brabant zeker. Het zijn prachtige grote gebieden waar ik met veel plezier mijn trainingen doe voor mijn deelname aan diverse (ultra)trails in binnen en buitenland. Zelf woon ik in Geldrop en deze gebieden worden verbonden door ‘De Groote Heide’, die er mooi tussen ligt.

De Leenderbos Trail

Een voor mij logische stap was het samenstellen van diverse routes dwars door het mooie Leenderbos Gebied. Het koste me 44km om een goed beeld te geven van het hele Leenderbos gebied. Ik ben zo blij met het resultaat, het is zo gaaf geworden. De samengestelde trail-route kent vele verrassend afwisselende paden. We komen langs verschillende vennetjes, zandverstuivingen, single tracks, brede paden, heide, bossen, vijvers en andere natuurlijke paden. En, de periode van een jaar, waarbij ik bezig ben geweest met het samenstellen van de routes, gaven me iedere keer een ander beeld van de omgeving. De seizoenen veranderen het bos enorm. We hebben daarom ook samen met het Staatsbosbeheer besloten om verschillende seizoen-edities te organiseren. We beginnen met een mooie zomer-editie met voor iedere trailrunner een passende afstand. Op 28-07-2018 kunnen liefhebbers kiezen uit een 7, 12,5, 21, 30 of 44km afstand. Alle afspraken zijn gemaakt en de voorbereidingen zijn begonnen.

De eerste wintereditie staat ook al op onze kalender en zal ergens in januari plaatsvinden. De exacte datum wordt nu gecontroleerd, maar indien je kiest voor beide deelnames zul je verrast zijn. Je loopt dan in hetzelfde bos, maar gevoelsmatig in een totaal andere omgeving. De natuur kan dat en doet dat, het hele jaar door word je meegenomen in de seizoenen en dat is erg gaaf om te zien.


Bron: Website Staatsbosbeheer

>> De tickets sales voor de Leenderbos Trail is geopend

Strabrechtse Heide Trails

Een van mijn andere trainingsgebieden is de Strabrechtse Heide. De afgelopen periode ben ik met regelmaat vanaf de Schaapskooi in Heeze verschillende routes gaan lopen. De eerste editie staat ergens in februari 2019 gepland. Voor nu bestaan er al 10, 20 en 30km trails en de komende maanden komen er misschien nog 40 en 50km afstanden bij. De naam zegt het al, een enorm groot heide gebied, met aan de randen wat bossen. Midden in het gebied zandverstuivingen en enkele plukjes bomen met vennetjes. Op een warme dag is het daar ook echt warm. Een totaal ander gebied dan de Leenderbossen maar ook prachtig op haar eigen unieke manier.

100+ Ultra Trail Regio Geldrop

Voor de echte Ultra Trail Liefhebbers heb ik een eerste 100km+ Ultra Trail al samengesteld. Ook hier is de route klaar en komen we snel met concrete gegevens met een datum.

En dan te bedenken dat dit eigenlijk alleen een update is voor de nieuwe evenementen in Regio Brabant… We zijn met vrienden door heel Nederland bezig, dus hou onze kalender in de gaten.

Enjoy your trails…

Chris van Beem

chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?