fbpx

Staatsbosbeheer: Egeltijd

In juni kun je al de eerste jonge egels verwachten. Of je ze meteen al kan zien is de vraag. Ze blijven na de geboorte nog een aantal weken bij moeder in hun nest. Dit kan een eigen gemaakt hol zijn, die van een konijn, een holle boom of onder bosranden en heggen. Het knusse nest is bekleed met onder meer gras, mos, blaadjes of planten. Het duurt een jaar voordat ze volwassen zijn, maar na circa 6 weken staan ze er alleen voor. Egels zijn echte nachtdieren en gaan in de schemer op zoek naar eten. Ze zijn naast slakken, insecten, zaad en fruit niet vies kikkers, muizen en soms ook jonge vogels. Ze eten hun buikje goed rond om van oktober tot maart hun winterslaap te houden.

 

 

Staatsbosbeheer organiseert avondexcursies waar je in het donker mee op zoek gaat naar nachtdieren en ongetwijfeld ook egels tegen komt: avondwandelingen.  In Almere-Buiten heeft de boswachter een egelpad uitgezet, een korte wandeling van 2 km. Startpunt Jac. P Thijsenplaats, Almere Buiten. Volg de rode route.

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?